OSVETA VRHOVNOG SUDA HDZ-u

DRUŠTVENE TEME

Vrhovni sud republike Hrvatske donio je presudu, posljednju prije postavljanja Radovana Dobronića za predsednika VRHOVNOG SUDA.

VS ima novog predsjednika. Čovjeka koji je davno objasnio prevaru sa chf kreditima. Očekivanja nas koji smo imali ili još imamo taj kredit su velika. Svi želimo da se konačno ta saga završi.Da suci i sudkinje napokon odluče o glavnom pitanju i za nas najboljem rješenju,rješenu koje nam daje potpunu restituciju a ono je jedino NU. Može li predsjednik VS to ubrzati,može li utjecati na odluku…vjerojatno direktno ne ali može tražiti da napokon riješe taj problem u razumnom roku.Kako bilo veseli ovo imenovanje. MOŽDA JE SADA KONAČNO DOŠLO VRIJEME ZA VELIKE PROMJENE.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica komentirao je presudu negirajući svaku kolektivnu i stranačku odgovornost odbacujući svaku mogućnost javne isprike. Zato ponovimo:

Zločinaćka organizacija – 89. stavku 23. Kaznenog zakona” „Zločinačka organizacija je udruženje od najmanje tri osobe čiji članovi su se udružili radi činjenja kaznenih djela. Djelovanje zločinačke organizacije višeg stupnja usmjereno je i prema ostvarivanju i zadržavanju nadzora nad pojedinim gospodarskim ili drugim djelatnostima, pri čemu se koristi zastrašivanjem ili nasiljem radi utjecaja na druge osobe da im pristupe ili im se pokore. Zločinačku organizaciju odlikuje visok stupanj povezanosti članova, unutarnji ustroj na temelju odnosa hijerarhije i stege te podjela rada. Zločinačka organizacija je temelj pojma organiziranog kriminala“.

Nažalost osim što kao ministar pravosuđa očito ni sam ne poznaje zakon, činjenica da kao pripadnik zločinačke organizacije nema, ne poznaje, a niti priznaje moralni ili etički kodeks normalan u državama uljuđene demokracije. Naime, osim podužeg kriminalnog karusela sad već presuđene zločinačke organizacije Gordan Jandroković je danas ipak predsjednik Sabora, Ante Sanader je politički tajnik hdz-a, Dubravka Šuica je potpredsjednica Europske komisije, Dražen Bošnjaković je predsjednik Odbora za ustav), a Bačić je predsjednik kluba zastupnika u Hrvatskom saboru. Naravno tu su neizostavni vjerni i uvijek pouzdani koalicijski partneri Milorad Pupovac i pročetnički sdss.

“Sanadera mi prišiti neće nitko” – kaže Plenković

Osim činjenice da je Plenković, koji voli druge etiketirati, i sam bio dužnosnik u Sanaderovoj diplomaciji, očito da se u svom jalovom odricanju Sanadera, kojem je kazna za nedjela čak i smanjena, obraća prvenstveno svojim članovima stranke i klijenteli hdz-a. Razbojničkoj družini kojoj je važno isključivo zadržavanje plijena te stečenih benefita i pozicija. Dapače, mnogima je to bio i još uvijek jest glavni motiv za učlanjenje u zločinačku organizaciju.

S obzirom na bahatost njegove izjave ali i izjave ministra pravosuđa, pitanje hoće li ova presuda na koncu uopće preživjeti prolazak kroz famozni Ustavni sud gdje je upravo išla na rušenje. Činjenica da Ustavni sud vodi Miroslav Šeparović, jedan od stupova i čuvara hdz-ove duboke države. Pravnik JNA, doušnik udba-e (GAVUN), KUM Vladimira Šeksa i bivši šef svih hrvatskih špijuna. U HIS-u je kao glavnog savjetnika za operacije imao Josipa Perkovića, zadnjeg šefa UDBA-e, a potpise je kako mnogi tvrde stavljao na sve poznate i nepoznate operacije kojima se HIS nezakonito bavio. Stoga mnogi s razlogom vjeruju i drže kako je upravo Ustavni sud kula stražara i sami vrh hrvatske korupcije. Fnancijska je kazna za hdz, u odnosu na političku štetu gotovo zanemariva i udbo kriminalna organizacija je vidljivo poljuljana ali s ovom se presudom očito neće pomiriti.

Kako bi to bilo da se ne oglase etnobiznismeni i najvjerniji zločinački i koalicijski partner 🤣

Ne znam samo je li mu se kod Sanadera više svidjelo kada se u Engleskoj hvalio da je nacionalizam u Hrvatskoj sveo na bezopasnu mjeru ili kada je govorio da se u Europu ne može ići sa nacionalistima koji forsiraju lustraciju zbog svoje frustracije. Sigurno mu se svidjelo i to kada je taj kriminalac djelio jamstvene kartice članovima, partnerima i fanovima zločinačke i to u isto vrijeme kada sprovodio režimsku „Oluju razvoja” trkeljajući o silovitoj borbi protiv korupcije pod motom ‘Želimo Hrvatsku čistih ruku i jasnih računa’ 😂

  • 102
  •  
  •  
  •  
    102
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *