Nikoli Kajkiću velika zahvala, da nije bilo njega slučaj Ovčara u Hrvatskoj ne bi postojao

DRUŠTVENE TEME

19./20.11. 1991. Ovčara – Negoslavci 07.10.2020. Gotovo punih 29 godina je prošlo od počinjenih ratnih zločina na području Vukovara, Ovčare i okolnih mjesta. To samo pokazuje koliko je naš sustav efikasan u rješavanju ove, posebice za pripadnike stradalničke populacije goruće problematike. Nadajmo se da je pravda ipak dostižna. No isto tako se nadam da ova uhićenja nisu samo još jedan igrokaz uoči još jedne tužne obljetnice sjećanja na Žrtvu Vukovara.

Imamo provjerenu informaciju kako su neka od dolje navedenih imena i uhićeni, a za koja je Nikola Kajkić bio pripremio za uhićenja još 2017 godine odnosno 2018 godine. Pitanje je što se čekalo s uhićenjima do danas. Nije li se neko usudio licitirati strašnim zločinom kako bi skrenuo pozornost javnosti s nečeg drugog. Nikola Kajkić je za vrijeme istraživanja pripremio uhićenje više osoba među kojima pretpostavljam da su i danas uhićeni: Vojko Krstić, Vojko Ivčevič, Vojo Lukić, Savo Božičković, Savo Vlaškalić, Blagomir Planinac, Golub Planinac, Miloš Bibić, Draženko Džokić, Svetislav Vlaškalić, Milan Rakić, Boro Rakić, Đorđe Ćurčić, Drago Okanović i dr.Ne treba smetnuti s uma kako do 2016. godine nije postojao slučaj Ovčara u Hrvatskoj, a za pokretanje cijele priče oko Ovčare glavna zasluga ide Nikoli Kajkiću policijskom istražitelju koji je umjesto zasluge dobio medijski linč i suspenziju.Također ne treba zaboraviti kako je predsjednik stranke koju je osnovao osuđeni srpski ratni zločinac, a koja okuplja abolirane četnike i ratne zločince zaštitio od progona dožupana VSŽ za kojeg je nesporno utvrđeno da je bio na Ovčari u noći 20/21.11.1991. kada su krvnici s Ovčare počinili nezapamćen zločin na prostoru ne samo Hrvatske nego i cijele Europe nakon II svj. rata.Krvnici s Ovčare i dalje šetaju Vukovarom. Postavlja se pitanje što se do sada čekalo? U svakom slučaju očekujemo da se ovaj proces koji je bio zaustavljen zbog „prekomjernog istraživanja“ konačno dovrši a krvnici zasluženo kazne. Ovo odugovlačenje je sramota ne samo za hrvatske institucije, nego i hrvatski narod. Prošlo je 29 godina od ovog strašnog zločina, nema opravdanja za institucije zbog nepostupanja svih ovih godina. Nikoli Kajkiću požrtvovnom kriminalisti i istražitelju velika zahvala jer da nije bilo njega slučaj Ovčara u Hrvatskoj ne bi postojao.

ZORICA GREGURIĆ I MARIJAN PAVLIČEK

 • 601
 •  
 •  
 •  
  601
  Shares

1 razmišljanje na “Nikoli Kajkiću velika zahvala, da nije bilo njega slučaj Ovčara u Hrvatskoj ne bi postojao

 1. “Svaka čast Nikoli Kajkiću, .. ” a dali ste mu otkaz i maknuli ga kad je htio objaviti cijelu istinu i još ga Srbija tjera kao nekog “špijuna” i okrivljenika za nešto izmišljeno.
  A sada ste uhapsili dvojicu “pijuna” koji su okrivljeni za to što su s ostalima batinjali Hrvatske Branitelje ?
  Jer sumnjam da će im se i taj krimen dokazati a kamo li krimen ubojstva, jer ne može nitko tvrditi da su se svi Hrvatski Branitelji sami ubili, a to znaći da će partijski sud dokazati da srbo-četnici nisu krivi !!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *