Nikola Grmoja tvrdi da Plenković utiče na rad DORH-a

DRUŠTVENE TEME

PODNIO SAM ZAHTJEV ZA SKIDANJE IMUNITETA KAKO BI ME PLENKOVIĆ I DORH MOGLI KAZNENO GONITI AKO SMATRAJU DA SAM IZNIO BILO ŠTO NEISTINITO

U jučerašnjem nastupu na N1 televiziji s punom odgovornošću sam prozvao predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića da je 19.09.2018. iskoristio svoju političku moć i utjecaj radi pritiska na DORH.

Naime, nakon mog pitanja predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću o predstavci g. Damira Sabljaka, u kojoj je g. Sabljak upozorio na protupravno trošenje novca u našim veleposlanstvima, predsjednik Vlade je iz Sabora poslao zastrašujuću uputu DORH-u da „takve predstavke ne vode ničemu“.

DORH je istog dana izdao rješenje o odbačaju kaznene prijave podnesene 11.10.2017. iako je u kaznenoj prijavi dokumentirano da su službene osobe planiranim protupravnim radnjama isplaćivale državni novac u diplomatskim predstavništvima u Australiji i SAD-u. Kaznenu prijavu je DORH odbacio bez da je ispitao podnositelja kaznene prijave gospodina Sabljaka i to na temelju iskaza prvoosumnjičenog u ovoj aferi.

Osnovanost dokumentiranih sumnji o izravnoj sprezi predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Plenkovića i DORH-a sam potkrijepio, između ostalog, i dokumentima koje sam prije nekoliko dana dostavio svim klubovima zastupnika u Hrvatskom saboru.

U svjetlu navedenog smatram kako predsjedniku Vlade Republike Hrvatske gospodinu Plenkoviću i službenim osobama u DORH-u treba omogućiti pravo na pravnu zaštitu dostojanstva i vjerodostojnosti ukoliko smatraju da sam u jučerašnjem nastupu iznio ikakvu neistinu odnosno klevetu.

U smislu navedenog podnosim zahtjev za skidanje vlastitog imuniteta zastupnika u Hrvatskom saboru.

 • 32
 •  
 •  
 •  
  32
  Shares

1 razmišljanje na “Nikola Grmoja tvrdi da Plenković utiče na rad DORH-a

 1. OSUMNJIČENIK PRIKUPIO “RELEVANTNE” PODATKE ZA DORH-OVO MUNJEVITO ODBACIVANJE PRIJAVE NAKON PLENKOVIĆEVE INTERVENCIJE

  HDZ je stao u zaštitu stranačkog šefa Plenkovića od mojih konkretnih i dokumentiranih optužbi da je političkim pritiskom osobno utjecao na DORH-ovo munjevito odbacivanje kaznene prijave s dokazima o organiziranom kršenju propisa u MVEP-u radi isplaćivanja pola milijuna kuna veleposlanikovoj supruzi u Australiji.

  Među friško pristiglim dokazima je i e-mail gospođe Bertoša-Kušen s planom prevare kako da joj se izda protuzakonito rješenje o fiktivnom rasporedu na rad u Konzulat u Sydneyu, dok je u Canberri sa suprugom.

  HDZ se sav zapjenio u uvjeravanju kako su moje optužbe lažne, a predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Bačić tvrdi kako uopće nije vidio dokumente koje sam dostavio svim klubovima zastupnika u Saboru. Bačić izgleda ništa ne zna, baš kao ni Plenković.

  I DORH se oglasio s tvrdnjom kako je kaznenu prijavu odbacio na temelju “relevantnih podataka”. Međutim, pristigli dokumenti dokazuju kako je navodno “relevantne” podatke za DORH prikupio inspektor MVEP-a Božić koji je u prvoj rečenici iste kaznene prijave osumnjičen za zataškavanje kriminala u Australiji.

  Zbog svega sam odlučio zatražiti skidanje zastupničkog imuniteta.

  Možda Neznajući Andrej ipak skupi hrabrost i izviri iza leđa stranačkih PR stručnjaka, te krene u utvrđivanje činjenica o mojim optužbama na sudu s kojim ne može baš tako lako upravljati kao s DORH-om.

  Ako ništa cijeli postupak će se odvijati pred javnošću, a dokumenti i istina su na mojoj strani!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *