Narod nema za režije a kupuju se blindirani automobili

DRUŠTVENE TEME

Predsjednik Kluba Domovinskog pokreta Miroslava Škore, Milan Vrkljan, na FB je komentirao trenutnu političku situaciju u RH.
Danas, 19.10.2020. godine crni je dan za 275.365 Hrvata. Danas je Vlada na čelu sa Andrejem Plenkovićem pokrenula postupak ovrhe u iznosu 16 milijardi kuna. Dužničko ropstvo u koje je doveden hrvatski narod je nezabilježen u povijesti. Lihvarski odnos banaka samo je dijelom krivac za novonastalu situaciju. Sa pozicije da narod čini državu, a država može, i mora, sve – da uredi odnose između svojih građana, razotkriva potpunu nezainteresiranost vlasti za potrebe građana. Posljedica toga je da danas nešto manje od jednog milijuna Hrvata prelazi crtu gdje se susreću obaveze, ali i prava svakog od nas. Našim sugrađanima su ostale samo obaveze, nepoštivanjem njihovih prava da kao ravnopravni odlučuju o svojoj poziciji, Vlada RH pretvorila ih je u robove. Nevjericu izaziva da je skoro 90% duga Hrvata zbog kojih ih se tjera u dužničko ropstvo posljedica neplaćanja računa za potrošnju vode, plina, električne energije. Pravno gledano svaki od tih nesretnika prije nego je ušao u dužničko ropstvo uredno je plaćao poreze, ili račune za struju, vodu i plin i na taj način osobno pridonio da se hrvatska država kao društvo razvija i napreduje. Sad kad su postali “nevidljivi” i građani bez prava da im Vlada, vođena Andrejom Plenkovićem, pomogne najmanje što mogu tražiti od vlasti je da družina lopova iz Slovenske 9 od onih u pravosuđu do ministara i direktora javnih poduzeća, svi bez izuzetka odstupe. Oni su glavni i jedini krivci da danas skoro milijun Hrvata ne može platiti struju, vodu, plin ili telefon. Oni nisu poduzetnici koji su krivo procijenili tržište ili krivo investirali. Oni su radili u okruženju koje je vlast stvorila!!!! Vrijeme je da Vlada Andreja Plenkovića odstupi. Hrvatskoj trebaju novi, izvanredni izbori, treba nam “Nova Republika” bez duboke države iz Slovenske, bez lopovluka, kriminala i korupcije. Danas je blokirano 275.365 Hrvata. Sa 602,462 glasova birača na prošlim izborima Hrvatskom danas vlada HDZ. Pravo glasa u RH ima 3 milijuna i 800 tisuća birača!!! Postavlja se pitanje, ako Vlada ne odstupi, ima li se ostatak Hrvatske pravo solidarizirati sa svojim sugrađanima.

 •  
 •  
 •  
 •  

2 razmišljanja na “Narod nema za režije a kupuju se blindirani automobili

 1. Početkom 2012. godine u moj tadašnji ured dolazi dobar poznanik. Pita me imam li sekundu vremena za njega. Naravno, moj je odgovor. U tom trenutku ono što znam o njemu je da ima sjajan posao za koji prima 12.500 kuna, žena s dva fakulteta još bolji i plaću od 18.000 kuna. Imaju dvoje djece, kredit za stan u iznosu od 5.500 kuna i kredit za auto u iznosu od 3.500 kuna. Krizu 2008. nisu ni osjetili. Sjeda preko puta mene i kaže: “Došao sam ti reći da smo se mi (on i skupina drugih dobrostojećih poznanika) jako smijali na sve tvoje postove koje objavljuješ na FB (GOH) i da si mislimo što to tebi treba? Što ti treba da se bodeš s rogatima zbog nepoznatih ljudi? Samo se bespotrebno izlažeš.”

  Rekoh: “Dobro i? To je moja privatna stvar.” Na to će on: “Znam, ali moram ti reći da sam ti se smijao, a danas te razumijem.” Na to ću ja: “Da pogodim? Ostao si bez posla ili ti ili žena?” “Žena,” kaže on. “A ha, sad je problem. Sigurno si još u kreditima (- 9.000)? Nema ženine plaće (-18.000 kn), a primanja su samo tvoja (+12.500 kuna). Trenutno za život imaš 3.500 kuna i nešto ušteđevine? “Da,” odgovori on. “Pretpostavljam da poznanici nisu ponudili posao tvojoj ženi, iako ima dva fakulteta i 49 godina?” “Da”, reče on.

  “Naravno da su sada zaboravili sva skijanja i druženja?” Imaš nešto ušteđevine i trošiš je nevjerojatnom brzinom. Ne znaš što i kako da napraviš, i shvaćaš da sada odjednom nitko ne pita kako ti je i sada naravno razumiješ da ja ne pišem i ne radim sa skupinom ljudi da bi se zabavljao, već upozoravam da će biti još i gore, te da problem može svakoga dotaknuti?” “Da”. Da skratim. Danas je 2020. i upravo smo se čuli telefonski. Žena ne radi, ušteđevina je potrošena, nestala su skijanja, Mercedes je zamijenio 7 godina stari Opel, ovrha za stan je odavno sjela, danas je ponovno aktivirana.” Ipak sretan je. Žena je još tu i radi na crno, preživljavaju, a bili su dobrostojeći, poželjni u društvu. On ima svoj posao, ali nešto manju plaću, jer morao je zadržati isti. Kaže da mu gotovo nitko od starih poznanika nije ni na jednoj listi. Tko mu je kriv, reći će neki.

  Da, tko mu je kriv? Nije bitno tko je kriv. Nije me briga kako je drugom dok je meni dobro. Zar ne? 2008. nisu se bunili ugostitelji, vlasnici suvenirnica, poduzetnici, glazbenici, oni sa stalnim poslovima i nikoga nije bilo briga. Evo nas 2020., a većina se buni. Nije me briga dok ne dođu po mene. To je stav većine dok nemaju probleme. Dobro, legitiman stav, ali ne zaboravite. Nije nevažno da je kraj 2020. i da imamo govor mržnje i potpuni nedostatak empatije. Sada tražimo korijene govora mržnje, a uskoro bi mogli tražiti korijene nedostatka empatije. Kada krenete to tražiti pogledajte prvo sebe u ogledalu. Tu leže svi korijeni. Ne zaboravite da su to danas drugi, ali uskoro bi mogli biti i oni koji još uvijek misle da su na sigurnoj strani. Ružno je kada čuješ govor mržnje i vidiš nedostatak empatije, ali još je gore kada se to dvoje spoji.

  PS: Tko ne razumije neka se sam odfrenda. Hvala

 2. Danas je u Hrvatskoj započeo ovršni masakr,a pola stanovnika RH je u blokadi i nezaposleno.

  Činjenica da pojedini javni bilježnici izdaju više od tisuću ovrha po svakom tjednu odnosno svako 5-10 min. se izda jedno rješenje o ovrsi, a gotovo trećina njih je nezakonita. Ovrhe koje provodi hrvatska tehnokracija su među najskupljima u Europi, a sama činjenica da ukupni trošak za recimo 100 kuna naraste do tisuću posto, govori ne samo da živimo u državi koja nas otvoreno pljačka, nego i to da što su troškovi ovrhe veći, to politička klika dobiva veći dio kolača

  Sudac Trgovačkog suda R. Dobronić tvrdi da javni bilježnici gotovo i ne pregledavaju zahtjeve za ovršenjem koje dobivaju, čak i ako se ponekad radi o dvojbenim zahtjevima koji dosežu nevjerojatne iznose a imamo i slučajeva gdje se ovrši potpuno krivu osobu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *