Napustio nas je Davor Markobašić, hrvatski branitelj čiju su trudnu ženu Ružicu na monstruozan način ubili na Ovčari

DRUŠTVENE TEME

Željko Glasnović

Napustio nas je Davor Markobašić, hrvatski branitelj čiju su trudnu ženu Ružicu na monstruozan način ubili na Ovčari samo zato što je bila supruga hrvatskog branitelja protiv kojega je agresor širio lažnu propagandu. O mučenju i smrti svoje supruge, svjedočio je i sam Davor koji je preživio rat:

„Rekao joj je: ti ćeš biti likvidirana i sve svoje stvari daj sestri Ljubici. Odveli su ju najprije u vojarnu gdje su ih nemilosrdno pretukli, a onda ju odveli na Ovčaru gdje su ju trudnu i silovali, a nakon toga pucali u trbuh, pa kada im ni to nije bilo dovoljno, onda su joj u vaginu stavili puščanu cijev da ubiju mojeg nerođenog sina. Potom su ju bacili u masovnu grobnicu s ostalima. Mnogo godina kasnije kad je identificirana, nisam ju mogao pokopati u Vukovaru nego sam ju pokopao u Vinkovcima gdje i danas prebiva. Probajte zamisliti kako je danas živjeti s nakazama koje su takva nedjela činili. Svaki dan ih susrećem na ulici. Osjećam se kao progonjena i izbezumljena zvijer.”

Kako lako zaboravljamo pojedinačnu žrtvu koju je platio naš narod za neovisnu državu Hrvatsku. O svakoj nevinoj žrtvi dužni smo svjedočiti istinu. Koliko ovakvih pojedinačnih primjera imamo o kojima medijski svijet ne samo u Hrvatskoj nego i izvan Hrvatske ne zna ništa. I mi se čudimo da se 25 godina nakon Domovinskog Obrambenog rata sukob na ovim prostorima još uvijek predstavlja kao građanski rat. Zastrašujuće.
Počivaj u miru hrabri i napaćeni ratniče, neka ti milosrdni Bog bude nagrada.

 •  
 •  
 •  
 •  

4 razmišljanja na “Napustio nas je Davor Markobašić, hrvatski branitelj čiju su trudnu ženu Ružicu na monstruozan način ubili na Ovčari

 1. MILORADE GDJE SI??

  DAVOR JE DANAS UMRO A DA NIKADA NIJE SAZNAO PRAVU ISTINU I DOČEKAO PROCESUIRANJE SILOVATELJA I UBOJICA NJEGOVE TRUDNE SUPRUGE NA OVČARI!

  Ispričat ću Vam još jednu istinitu priču od puno istinitih priča kojih imam i koja sam u svom radu nesporno otkrio i utvrdio.

  Davorova supruga Ružica Markobašić tada stara 32 godine je u 6 mjesecu trudnoće, silovana i strijeljana dana 21.11.1991 godine na Ovčari zakedno sa preostala 278 zarobljenika.

  Ispod na slici zaokružen bijelim krugom je njezin ubojica ZORAN DAŠIĆ zvani Dašo pripadnik TO Petrova gora iz Vukovara, dobrovoljac iz Beograda, automatsku pušku sa kojom je pucao u Ružicu zvao je MATILDA!!
  A nakon ovog zločina, svom “drugu” je rekao…. sinoć sam na Ovčari napravio nešto jako ružno, upucao sam i ubio trudnu ženu…..

  Prije strijeljanja silovali su je Mile i Rade Bakić (danas braća Bakić žive u Bačkoj palanci u Srbiji), i izvjesni Jovica iz Vukovara (Jovica navodno još živi u Vukovaru),
  Iako sam često komunicirao sa danas pokojnim Davorom ovo mu nisam imao snage reći za njegova života.

  Ovo je još jedna bolna istina velikog broja Vukovaraca i mnogih žrtava iz domovinskog rata, nažalost danas politika za svoje interese koristi stradalnike ne pitajući se kako je žrtvama i njihovim obiteljima!
  Mnogi istinu nisu, a vjerovatno i neće za ovozemaljskog života doznati, za to svakako krivicu snose sve vlasti do sada, dok institucionalni jedan od najvećih krivaca je DORH koji je pod najvećim utjecajem tzv političke korupcije i koji je iz raznoraznih interesa opatruirao istraživanje i procesuiranje ratnog zločina, u tome nikako ne izostaje ni MUP odjel za ratne zloćine gdje su do nedavno policajci radili po kazni ne sa voljom i željom!!

  Nažalost, to je naša istina!! Kome god i kako god se ona nekome sviđala ili ne….

  Davore, pokoj ti vjećni!
  Nikola Kajkić

  🙏🙏🙏😂🇭🇷🇭🇷😂

 2. VUKOVAR: PREMINUO JE DAVOR MARKOBAŠIĆ – Nije dočekao pravdu za najokrutnije pogubljenje na Ovčari!

  Muci našeg Davora došao je kraj. U 68. godini otišao je hrvatski specijalac, Tigar, otac i suprug, branitelj Vukovara i Dubrovnika Davor Markobašić.

  Preminuo je nakon duge i teške bolsti, 16. studenoga 2020. u ranim jutarnjim satima, u Gradu heroja. Nije dočekao još jednu, za njega – posebno tužnu obljetnicu…

  Davorovu prvu suprugu Ružicu Markobašić, nakon okupacije Vukovara, ubili su velikosrpski zločinci na Ovčari, u šestom mjesecu trudnoće. U njezinoj su utrobi ubili i još nerođeno dijete… Prvi Davorov sin, Srđan Markobašić, oslijepio je od neprijateljske granate… Davor Markobašić nikada nije dočekao pravdu za ono što su gadovi napravili njegovoj obitelji.

  Davorovoj obitelji, kćeri Ivani i sinu Hrvoju, svim njegovim suborcima, iskazujemo najiskreniju sućuti.

  HRVATSKI VITEZ DAVOR MARKOBAŠIĆ – S NAMA JE!

  (Posljednji ispraćaj Davora Markobašića bit će na Memorijalnom groblju u Vukovaru, u utorak, 17. studenoga, u 12:00 sati.)
  Velimir Bujanec

 3. Divom se našim braniteljima koji su mogli podnositi da vampiri hodaju slobodno. Moram priznati da ja to ne bih mogla i da bih mosadovski riješila pravdu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *