Nama ne trebaju neprijatelji, dovoljni su nam prijatelji

DRUŠTVENE TEME

Velimir Bujanec

Od Grubora i od Sremske Rače pa do Fruške gore, sve su bljeđe, sve su bljeđe, spomenice ‘Đenerala Međe’!

Rame uz rame sa izaslanikom srbijanskog predsjednika Vučića, Veranom Matićem, danas je u Gruborima stajao Plenkovićev izaslanik i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Bili su tamo i Boris Milošević, Milorad Pupovac te Zoran Milanović…

“Novo normalno“ koje nam u političkom smislu nameće Bruxelles, podrazumijeva hrvatsko-srpsku koaliciju na vlasti u Zagrebu, Vučićevu Srbiju u Europskoj uniji i obnovu tzv. bratsva i jedinstva, kroz novokomponirani termin svekolike “pomirbe“. Tu je još i “novi suverenizam“ modernih demopogana, a da bi priča bila kompletna, u Gruborima je nedostajao tek ANDREJ, koji je danas, izgleda, bio zauzet objašnjavanjem sadržaja intrigantne audio snimke Dijane i Vilija – bijesnoj Teni…

Tomo Medved je jučer izjavio da je za odlazak u Grubore “dobio na tisuće mailova potpore“ braniteljskih udruga i pojedinaca, stoga ga ovim putem pozivamo naka ih objavi barem deset – pa da vidimo tko su te “junačine“… Ili možda najvjerniji sljedbenik Plen Kim-una širi neistine pred kamerama, kako bi oprao vlastitu nečistu savjest?!

PHOTO: GRUBORI 25.08.2020.
(Kažu neki da “cveta cveće u Pupijevo preduzeće”…)

 •  
 •  
 •  
 •  

8 razmišljanja na “Nama ne trebaju neprijatelji, dovoljni su nam prijatelji

 1. Jeste li vidjeli?
  U Gruborima kod Knina danas se kolateralnim srpskim žrtvama klanjali predsjednik RH Zoran Milanović, ministar Tomo Medved, Pupovac, Milošević, izaslanik četnika Vucica… I svi se ispricavali u ime države, kao da je Hrvatska počinila ta ubojstva.
  Samo par sati poslije, u Erveniku kod Knina ministar Medved sam se klanjao hrvatskim žrtvama četničkog pokolja, cetveroclanoj obitelji, roditeljima Nevenki i Dragi Cengic i njihovim sinovima, četverogodišnjem Goranu i jedanaestogodišnjem Slobodanu, koje su cetnici u siječnju 1992. prvo pokosili rafalom, zatim klali nožem i na kraju svih četvero zapalili s kućom. U Ervenik nisu htjeli doci ni Milanović, ni Pupovac, ni Milošević. Ministar Medved izigran je i ponizen kao majmun. Nije li to slika hrvatske države prema masovnim hrvatskim žrtvama, koje ignorira, i prema slučajnim srpskim kojima se klanja.
  Rijetko kada je Hrvatska bila ponižena kao danas.
  O svemu više u novome broju Hrvatskoga tjednika.

  1. Srpski general Vasiljković svjedočeći u Hagu je rekao da su iz “Krajine” svi morali pobjeći jer su praktički svi nosili oružje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *