Mračna strana policije: Ucjene, mito, korupcija, prostitucija,droga

DRUŠTVENE TEME

MRAČNA STRANA POLICIJE: UCJENE, MITO, KORUPCIJA, PROSTITUTKE, DROGA GDJE JE SVEMU TOME KRAJ?

POLICIJA JE POSTALA SEPTIČKA JAMA KRIMINALACA I LOPOVA KOJI SVAKODNEVNO PROVODE ZLOUPORABU POLOŽAJA I OVLASTI

Pokvareni policajac: ‘Daj mi 22 tisuće eura ili ću ti ubiti obitelj’

Moraš mi dati 22.000 eura. Svakih deset dana isplaćivat ćeš mi 5000 eura. Ako to ne učiniš, ubit ću ti obitelj, prijetio je zagrebački policajac (44) muškarcu od kojeg je iznuđivao novac.

Policajac je osumnjičen da je s trojicom mladića iznuđivao novac od dvojice muškaraca, a privremeno je udaljen iz službe zbog sumnje u težu povredu službene dužnosti te će se protiv njega pokrenuti disciplinski postupak.

Dvojicu osumnjičenika (19, 28) policajci su uhitili 20. svibnja u kafiću u Sv. Ivanu Zelini tijekom primopredaje novca, a ubrzo zatim uhitili su i mladića (19) te policajca. Sve je započelo u listopadu 2019. nakon što je muškarac 19-godišnjaka i 28-godišnjaka tražio da mu posude 500 eura.

  • Pazi, morat ćeš sutra vratiti duplo – upozorili su ga. No zbog loše financijske situacije žrtva nije mogla vratiti novac. Mjesec dana kasnije, iznuđivači su žrtvu doveli kod javnog bilježnika pod izlikom da mora samo potpisati osiguranje povrata novca. Tamo je potpisao dvije bjanko zadužnice prema kojima 28-godišnjaku duguje čak 150.000 kn.

Nakon potpisivanja, ovaj mu je zaprijetio da ima rok od tjedan dana da vrati 150.000 kuna. Krajem studenog 2019. kontaktirali su i starijeg člana njegove obitelji kojeg su tražili da dug, koji je već narastao na više desetaka tisuća kuna, plati do kraja prosinca. Krajem travnja žrtvu je kontaktirao drugi 19-godišnjak te ga, pod izlikom da želi kupiti njegov mobitel, odvezao autom na parkiralište trgovačkog centra.

Tamo su ih čekali 19-godišnjak i muškarac za kojega će se kasnije utvrditi da je policajac. Tamo je policajac prijetio žrtvi, a kako bi pokazao da misli ozbiljno, policajac je izvadio pištolj i mahao njime pred žrtvom. Zatim mu je stavio metak u džep jakne i zaprijetio da to slučajno ne prijavljuje policiji.

Nastavili su žrtvu nazivati i tijekom svibnja ove godine tražeći novac i prijeteći da će ga zvati “tip s pištoljem”, odnosno policajac. On ga je doista nazvao i tražio 22.000 eura, no na telefon mu se javio član uže obitelji žrtve. I njemu je zaprijetio.

Nakon posljednjeg poziva žrtve su se obratile policiji, koja je iznuđivačima priredila klopku. Dežurni sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu svoj je četvorici odredio istražni zatvor kako ne bi pokušali utjecati na svjedoke ili ponovili kazneno djelo.

Nasilna i korumpirana policija

Ništa veće probleme nije imao ni drugi potpredsjednik vlade i osoba od najvećeg Plenkovićevog povjerenja, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. U policiji su skandali postali svakodnevica, zataškava se divljanje policijskih šefova u vozilima po hrvatskim prometnicama, na granicama se puca u migrante pa se objašnjava da su se policajci spotaknuli i slučajno ustrijelili nesretnike ili da je “došlo do samoopaljenja”.

Za spontano opaljenje je, naravno, kriv migrant u čijem tijelu je završilo policijsko zrno. Iako su ovo sve itekako ozbiljni problemi, slučaj u kojem su uhićeni policajci zbog suradnje sa srpskom mafijom sve nadmašuje. Oni su za mafijaše krivotvorili dokumente i odavali im tajne podatke iz istraga. Međutim, Božinovića se to nimalo ne tiče. Sustav mu je šupalj, disfunkcionalan i korumpiran, ali on se njime ponosi i što je najgore hvali javnosti koja je zgrožena i ugrožena takvim izjavama.

Štoviše u istraživanju nacionalnosti načelnika policijskih postaja diljem Hrvatske dolazmo do šokantne spoznaje da ih je preko 82% Bosanske nacionalnosti.

Između ostalih izdvajamo i Marka Rašića načelnika Policijske uprave Zagrebačke, gdje nam se javilo stotine građana u prijavama Unutarnjoj kontroli MUP-a na prijavu kriminala, zlouporabe položaja i ovlasti policijskih djelatnika sa materijalnim dokazima gdje spomenuti načelnik šalje ustaljeni obrazac podnositeljima prijava da je postupanje policije bilo po zakonu??!!…

Marko Rašić od oca Petra i majke Ane, rođen 02.12.1965 godine u Mišincima,
Bosna i Hercegovina, naknadno izjašnjen kao Hrvat, oženjen, otac dvoje djece, po zanimanju stručni specijalist kriminalistike, u zvanju glavni policijski savjetnik.

Najstrašnije je u svemu što dotični lopticu odgovornosti prebacuje na DORH a u nekim slučajevima prijavljenih “ubojstava” isti ne postupa po prijavama građana i navodi da nisu utvrđene nezakonitosti u postupanju policijskih službenika te pritužbu smatra u množini neutemeljenom iako postoje snimke i materijalni dokazi o počinjenju niza kaznenih djela policijskih djelatnika!

Koliko građani Republike Hrvatske imaju povjerenja u MUP govori i dokaz o preko tisuću tužbi pokrenutih pred Hrvatskim sudovima protiv policijskih djelatnika za naknadu štete, teških ozljeda građana pa i ubojstva civila!

O kriminalu u policiji i teškim optužbama te snimkama razgovora čelnih ljudi u policiji u ekskluzivnom članku donose istraživački novinari za javnost!

Tamo gdje prestaje razum tu počinje hrvatska stvarnost!

  • 1.8K
  •  
  •  
  •  
    1.8K
    Shares

6 razmišljanja na “Mračna strana policije: Ucjene, mito, korupcija, prostitucija,droga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *