MIROSLAV RADMAN:NEKI PRAVE KARIJERE I SVOJE EGO SHOWOVE, JER JE NAJSEKSI SMRT OD KORONE!

DRUŠTVENE TEME

MIROSLAV RADMAN, ČLAN ZNANSTVENOG SAVJETA VLADE: “NEKI PRAVE KARIJERE I SVOJE EGO SHOWOVE, JER JE NAJSEKSI SMRT OD KORONE! 😮

Miroslav Radman je dao još jedan izrazito zanimljiv intervju 👇

O ”EGO-SHOVOVIMA” I ”NAJSEKSI” SMRTI OD KORONE?

“Ako je covid skratio život ljudima koji su i tako pri kraju života, prosjek je 84 godine u Francuskoj, kod nas vjerojatno isto oko 80 godina..Pa to su granice našeg normalnog života. I nemojmo se praviti kao da nitko ne treba umrijeti. No, što je sa onima koji umiru od malignih i drugih bolesti 99,9 posto – ti sada odjednom više nisu važni? Trenutno je očito najseksi smrt od korone, pa zato i neki prave karijere i svoje ego-showove.”

O BROJKAMA I MORTALITETU?

”Ne treba zabrinjavati ovaj broj umrlih koji imamo sada, jer sve dok globalna smrtnost ne poraste, ja se osobno ne plašim, svakako ne paničarim. Kao u brojnim zemljama, globalna smrtnost nije znatno veća nego prošle godine kad nije bilo covida. Jedini način da to interpretiram bilo bi da covid ubija one ljude koji bi i tako bili umrli u toj godini, ali možda mjesec, dva, tri kasnije…Da – pogađa, bez obzira na dob, i smrtonosan je za one koji su fragilni. Može se biti fragilan sa 30 ili 40 godina, ali je puno, puno češća fragilnost sa 70, 80 i 90 godina.”

MUTACIJE VIRUSA I CJEPIVO?

“Pratim u Francuskoj situaciju, slična je kao u Hrvatskoj. Svaki put kad dođe do novog vala, to je jedna nova varijanta virusa i to nije dobra baza niti za optimizam što se tiče cjepiva. Jer cjepiva ne evoluiraju, a virus stalno evoluira. Svaki novi val nosi neki novi varijant. Neki dođe brodom iz Maroka, neki dođe ne znam gdje. Dakle, onaj stari soj na početku, ubitačan, gubi potenciju, očito. E, ali nas ne pusti na miru, jer se pojavi novi, koji je potentniji, i taj novi će proći svoj vrhunac virusnog uspjeha i počinje opadati.
Teško je vjerovati da cjepiva neće pomoći, sve da je uspješnost (cjepiva) i 50 posto. Ali koliko će trajati zaštita, to je pitanje. Na to pitanje ne bih niti pokušavao odgovoriti.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *