Milošević u vladu Šimpraga u sabor, sve to na Tuđmanovom putu

DRUŠTVENE TEME

Gordana Zelenika

To je nama naša borba dala da imamo novoga Maršala

Izjave Anje Šimpraga, zamjenice župana Šibensko-kninske županije, SDSS-ovke koja dolazi u Sabor umjesto Borisa Miloševića koji postaje potpredsjednik Vlade RH.

“Na obljetnicu Oluje nikad ne izlazim na ulicu, ne hodam po gradu, ne želim biti ničija meta niti se osjećati u svom gradu nepoželjno. Za kninske Srbe to je svakako dan kad se ne osjećaju ugodno, ali ne samo zbog onoga što je bilo i tih ratnih konotacija, nego prije svega zbog onoga što bi moglo biti, što bi im se u toj uzavreloj, euforičnoj atmosferi moglo dogoditi. Uvijek me žalosti kad vidim da u govoru mržnje, napose na internetskim portalima, prednjače mladi ljudi koji nisu prošli ni rat ni Oluju, a ipak duboko i opako mrze”

“Ako HOS-ovi „crnokošuljaši“ paradiraju Kninom s ustaškim obilježjima i pjevaju ustaške pjesme, ako Thompson na koncertu uzvikuje „Za dom spremni“ slaveći Oluju, a represivni aparat ne reagira, možemo samo očekivati da na idućoj proslavi Oluje bude govora mržnje još više. Tome treba stati na kraj, za dobro svih nas i za dobro ove zemlje”

  • 59
  •  
  •  
  •  
    59
    Shares

10 razmišljanja na “Milošević u vladu Šimpraga u sabor, sve to na Tuđmanovom putu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *