Mi nemamo želudac za ovu velikosrpsku politiku

DRUŠTVENE TEME

Hoce li se hrvatski general , ministar branitelja , na Dan hrvatskih branitelja, na Dan pobjede , na Dan domovinske zahvalnosti….
Pokloniti žrtvama agresora , protiv koje je i sam ratovao i od koje je izgubio i člana svoje obitelji ?
Kakav je to čovjek i kakav je to
monstrum , komu je takva budalaština uopče pala na pamet da postavi to kao zadatak ?Hrvatski ratnik koji je postao Plenkovićeva marioneta.Izjednačavanje žrtve i agresora je veliki cilj pupovčeve politike, čini se da je konačno uspio. Svi smo mi taoci Plenkovićeve politike.

Tijekom bitke za zadarsko zaleđe, IX. bojna bila je angažirana na čuvanju crte u dubrovačkom zaleđu. Krajem siječnja 1993., po zahtjevu brigadira Ante Gotovine, vodstvo 114. brigade uputilo je IX. bojnu u obranu zadarskog zaleđa tj. Škabrnje. 23 pripadnika postrojbe upučena su u Škabrnju, koju je tada branilo samo 12 pripadnika specijalne bojne Zrinski. Kada se postrojba okupila, Škabrnju je branilo nešto više od 80 pripadnika IX. bojne. 15. veljače vojnike je na položajima obišao predsjednik HSP-a Dobroslav Paraga. Krajem mjeseca pripadnici HOS-a izveli su diverzantsku akciju protiv srpskih postrojbi koje su napadale mjesto, kojima je zapovjedao Dragan Vasiljković, te uništili nekoliko minobacača, topova, i oklopnih transportera. Pripadnici HOS-a su ukupno 43 dana branili Škabrnju kada su konačno dobili smjenu.

Dolazak Pupovčevog SDSS – ovca sa želucem, Miloševića u Knin na obilježavanje 25. obljetnice VRO Oluja je rezultat najobičnije trgovine Plenkovićeve oryunaško – četničke koalicije i ogroman uspjeh politike Memoranduma SANU 2, a kojem je središnji strateški cilj – amnestiranje Srbije i srpske manjine u RH od bilo kakve odgovornosti za agresiju na Republiku Hrvatsku i oružanu terorističko – separatističku pobunu, kao i za posljednično prouzročene ogromne ljudske i materijalne ratne štete.
Ovo je istovremeno kruna nacionalne veleizdaje u čemu su aktivno sudjelovale sve Vlade RH, od 2000. naovamo.

Generali bez vojske, uredska udruga prevedenih jugočinova, šaka jada koja sebe naziva nekakvim Hrvatskim generalskim zborom ograđuje se od HOS-a i govori kako pripadnici HOS-a neće biti u službenom protokolu Kninu 5. kolovoza 2020.?

Junačka laprdanja onih koji su ’91. čekali i vagali na koju će stranu. Hoće li Hrvatska pasti ili ne? Takvih je puna Hrvatska, a još punija Bosna i Hercegovina. Sve crvene JNA oficire čekao je čin u Armiji ili HV-u 1993. godine, ali ne ’91. ili ’92. jer su tih godina nosili agresorsku petokraku! Nosili bi oni i kokardu da je kokarda pobijedila.

Takvi su nam danas ministri, geostratezi, vodeći predstavnici branitelja, utopljeni do grla u kriminal, političke malverzacije i korupciju, djeca su im milijunaši i veliki poslovni ljudi, a umit se ne znaju. Zlatna mladež.

IX. bojna “Rafael vitez Boban” je među prvima ušla u Knin 1995., a danas za HOS nema mjesta? Možda je i bolje da nisu među tim kmetovskim glavama jer narod i povijest će pamtiti HOS, a njih neće pamtiti ni njihova unučad!

Pukovnik Skejo je u listopadu 1994. godine postao zapovjednik 114. brigade, pa je zapovjednik IX. bojne HOS-a postao Mićo Ćuk. Bojna je sudjelovala u brojnim akcijama Hrvatske vojske u kojima je oslobađano okupirano hrvatsko područje, među njima i Zima ’94. i Ljeto ’95. Kraj rata bojna je dočekala na Južnom bojištu.[1] https://hr.wikipedia.org/wiki/IX.bojna%22Rafael_vitez_Boban%22

  • 83
  •  
  •  
  •  
    83
    Shares

2 razmišljanja na “Mi nemamo želudac za ovu velikosrpsku politiku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *