Matea Jelić osvojila je ZLATNU medalju za Hrvatsku

DRUŠTVENE TEME

Matea Jelić osvojila je ZLATNU medalju za Hrvatsku <3
Put do ZLATA vezan je i uz Rijeku
“Godine 2013., na juniorskom Prvenstvu Hrvatske u Rijeci, doživjela sam tešku ozljedu. Nakon niza primljenih niskih udaraca natekao mi je trbuh pa je moja mama, vidjevši da ne mogu ustati, intervenirala i zatražila da se borba zaustavi. Odmah sam prebačena u riječku bolnicu gdje su mi ustanovili unutarnje krvarenje pa sam završila na dvije operacije nakon čega su mi rekli da sam se jedva izvukla.
A tijekom njenog oporavka u tu priču uskočila je Janica Kostelić. Poput nekog anđela ohrabrenja.
– Prilično zabrinuta za moje stanje, mama je u jednom trenutku izašla iz bolnice i ugledala Janicu Kostelić. Prišla joj je i kazala da ima kćer koja je sportašica i koja leži u bolničkom krevetu i prolazi kroz teške trenutke. Zamolila ju je da uđe u bolnicu i u moju sobu i da me zagrli, da ojačam, da ne odustanem od sporta. I Janica je to doista i učinila. Pričala je, a ja sam plakala od sreće. Bio je to trenutak koji je u mom životu sve preokrenuo … “

 • Bilo je teško mojim roditeljima, nisam imala krvi u sebi. Vidjela sam tada prvi put mog oca kako plače. Moja tata je bio ratu, danas je pirotehničar, on ne plače. On je najčvršći čovjek na svijetu, a tada je plakao, kad mi je bilo jako teško. Janica je pomogla, to me diglo iz kreveta, a sljedeće godine sam odmah osvojila svjetsko juniorsko zlato. I sada sam znala da ću osvojiti europsko i olimpijsko! Jest, protivnice su savršene, ali i ja sam bila vrlo dobra, a ova kategorija je jaka…
 • 23
 •  
 •  
 •  
  23
  Shares

1 razmišljanje na “Matea Jelić osvojila je ZLATNU medalju za Hrvatsku

 1. “Zadnjih 14 sekundi ne mogu opisati, ja to nisam sama izvukla, ta snaga je došla od nečega većeg od mene. Svi ljudi koji su uz mene valjda su mi dali tu snagu. Jedva se čekam vratiti u Hrvatsku i proslaviti ovo zlato s dragim ljudima. To će mi biti najdraži dio svega ovoga. . Naučila sam da trebam vjerovati u sebe do kraja. Sve ispadne tako kako je Bog zamislio i to je to. Ja se skroz isključim i budem u trenutku. Nadam se da sam pokazala ljudima da ne stanu do zadnje sekunde, ne isplati se odustati. To je lekcija i meni. Za cijeli život…” (Matea Jelić, osvajačica zlatnog odličja na OI u Tokiju)

  Tzv. hrvatski mediji ne promoviraju ovakve stavove jer nisu “novo normalni” već su jedino i trajno normalni, oni bi trebali biti norma razmišljanja i postupanja svakog mladog hrvatskog čovjeka koji u bilo čemu želi biti uspješan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *