Maskirati se ili ne pitanje je sad za stožer

DRUŠTVENE TEME

Thomas Bauer

Pretvorili su nas u afričku banana državu!!! Dakle, nastavak sage s maskicama na utakmicama – Naša amaterska i lakrdijaška država provodi zakon koji uopće nije izglasan!!! Redari su dobili naputak da oduzimaju maskice za koronu na ulazu na stadion i to su obilato i činili, a to je tek dio PRIJEDLOGA izmjena zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima!!! Prošao je tek prvo čitanje u Saboru!!!

Tek u tome, JOŠ NEIZGLASANOM prijedlogu navedenog zakona i samo posjedovanje maskica (ili drugih predmeta pogodnih za maskiranje) bit će zabranjeno, ili možda neće jer Božinović više neće biti ministar, a aktualna ekipa na vlasti.

Dakle, oduzimanje maskica na ulazu je čista krađa i pozivam sve kojima su redari oteli maske da se oglase i podignu tužbu jer samo posjedovanje predmeta pogodnog za maskiranje nije ni na koji način kažnjivo prema aktualnom zakonu.

To što je kažnjivo maskiranje radi prikrivanja identiteta, ne daje pravo redarskoj službi i policiji da oduzima predmete. Po toj logici policija vam ima pravo upast u stan i oduzet nož jer njime EVENTUALNO možete nekom nanijet rane ili vam oduzet upaljač jer biste njime mogli potpalit šumu ili vam može lupit kaznu za prebrzu vožnju kada ste još parkirani jer imate auto od 200 konja.

Nadalje, i u aktualnom zakonu piše da je kažnjivo “maskiranje lica radi prikrivanja identiteta”, a ako smo usred pandemije, ako cijeli svijet hoda s maskama, onda nitko nema pravo proglasit svako stavljanje maske na lice nekom protupravnom radnjom ako nema dokaz da je motiv bio prikrivanje identiteta!!!

Ovo je bolesno, ovo nas stavlja u rang ispod afričkih banana država. Provode se zakoni koji još nisu izglasani u parlamentu nego su tek prijedlog represivnog sustava koji je u nas očito jači od parlamenta!!!

  • 9
  •  
  •  
  •  
    9
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *