Marin Miletić sanja Rijeku bez nepotizma i korupcije

DRUŠTVENE TEME

Gdje je nestao smrtonosni azbest s broda Galeb? i tko će podnijeti odgovornost?😱

u vrijeme velike afere nasilničkog (verbalnog) i užasno bahatog ponašanja Obersnela prema gradskoj vijećnici Ivoni Milinović važno je progovoriti i o novoj vrućoj temi. 70 tona azbesta je izvađeno tijekom obnove Titova broda Galeb. upotreba azbesta, najopasnijeg minerala koji se u 20. stoljeću koristio u proizvodnji čak pet tisuća proizvoda, u Hrvatskoj zabranjena od 2006. godine. od bolesti koje nastaju uslijed dugotrajne izloženosti azbestu – neizlječivog raka pleure odnosno porebrice i azbestoze – u Hrvatskoj je od 2010. do 2015. umrla 441 osoba, prema evidenciji kojom raspolaže Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). najveći broj oboljelih radnika s dijagnozom mezotelioma zabilježen je u Primorsko-goranskoj (45 posto)‼️😱

investitor, Grad Rijeka, tvrdi da se azbest s Galeba odvozi na odlagalište u Zadru. zadarske gradske vlasti, oštro su poručile da azbest kod njih neće završiti. iz odlagališta odgovaraju da otpad nije ni kod njih. brod Galeb se obnavlja u Kraljevici, a sada 70 tona smrtonosnog materijala nestaje kao da se radi o kilogramu šećera.

dakle, znamo da je azbest uklonjen, ali ne i gdje je zbrinut! gdje je fantomski otpad ne znaju ni u resornom ministarstvu ni u državnom inspektoratu. jad i bijeda!

opet se moćnici poigravaju sa zdravljem ljudi‼️🥺
sanjam grad u kojem će se vlast brinuti za svoje građane, u kojem će struktura funkcionirati na temelju kompetencija, a ne prijateljskih veza, namještanja poslova rodbini zaposlenika, sanjam Rijeku bez nepotizma i korupcije. sanjam Rijeku u kojoj će vrtići za djecu biti važniji od ideologija prošlosti.
vjerujem da Riječani žele živjeti u sigurnom, modernom, otvorenom i mirnom gradu. za to ćemo se i boriti🔥🔥🔥❤️

  • 429
  •  
  •  
  •  
    429
    Shares

10 razmišljanja na “Marin Miletić sanja Rijeku bez nepotizma i korupcije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *