Lažne ovrhe i prava smrt

DRUŠTVENE TEME

Danijel Galović

OVRŠNI UBIJA – ZAR NE
Kakve sve životne tragedije sa sobom nosi Ovršni zakon možemo samo nagađati ali na stranicama Crne kronike tu i tamo možemo vidjeti svu besmislenost i posljedice koji ovaj zakon za sobom nosi.
Dakle.
Stanoviti mladić Mladen K. (30.) uz malo je sposobnosti, uloženog vremena te jakim poduzetničkim duhom zajedno sa svojim prijateljima u kratkom je vremenu uspio dobiti hrvatski Jack pot.
Pišući lažne prijedloge za ovrhu prema nekim naših vjetroelektranama uspio im je sa računa skinuti čak 24 milijuna kuna od ukupno 50 milijuna koliko je tražio.
Na njegovu žalost inače dobar postotak, od skoro 50 % osujetila je niti više niti manje nego agencija koja je samoj sebi svrha ili ti FINA koja je zamislite, posumnjala u ispravnost prijedloga za ovrhu te sve javila policiji kojoj je pak trebalo neko vrijeme da blokira račune naših poduzetnika sa početka priče.
Do trenutka blokade momci su kupili oko tri milijuna kuna zlatnih poluga a dva su milijuna podigli i potrošili.
Priča nažalost nema sretan završetak jer je Mladen K. u četvrtak ujutro sasvim slučajno pronađen na Jarunu u teškom životnom stanju a nakon svega par sati od posljedica premlaćivanja preminuo je u bolnici u Zagrebu.
Pitanje za Finu… Koliko su lažnih prijedloga za ovrhu u zadnjih deset godina ispisala odvjetnička društva prema našim građanima i koliko je puta FINA posumnjala u ispravnost inače nelegalnih od strane javnih bilježnika ispečatiranih prijedloga za ovrhu temeljnih na sumnjivim izvodima iz poslovnih knjiga.
Pitanje za budućeg ministra pravosuđa. Do kada ćemo mi potrošači biti građani drugog reda u vlastitoj domovini i kada kani ukinuti Finu,, iz Ovršnog procesa izbaciti javne bilježnike i odvjetnička društva te naša prava konačno vratiti na sudove.

  •  
  •  
  •  
  •  

2 razmišljanja na “Lažne ovrhe i prava smrt

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *