Kratki pregled tjedna

DRUŠTVENE TEME

Ivica Uršić
“Kako se bliži dan izbora iz arsenala se vade sve ubojitija oružja. Nema milosti. Glavna meta je Domovinski pokret.
SDP i HDZ se nešto kao međusobno prepucavaju ali neprestano krajičkom oka prate Domovinski pokret jer dobro znaju da je taj pokret početak njihovog kraja. Bez njega njihova bi ljubav opstala do besvijesti.
…………………………………………………………….
Mogu se ovi izbori završiti i ovako (HDZ) i onako (SDP) ali u politici treba promatrati trendove. Čini se da je buđenje prosječnog hipnotiziranog Hrvata počelo. Znam trajati će to buđenje ali glavno je bilo započeti ga.
…………………………………………………………….
Oko SDPa je suvišno tratiti vrijeme jer oni su duboko u yugoslovenskoj noćnoj mori i svoje snove su nam rekli preko svojih portparola. Bernardić o Titu, Stazić o Bleiburgu, Milanović o HOSu. Mržnja je tu prevelika i njih buditi je sizifovski posao. Jednom komunist uvijek komunist.
…………………………………………………………….
Zadivljuje kameleonstvo vrha HDZa kojeg personificira vožd Andrej. On je za Tuđmana a ne za Tita ali vijence šalje na Sutjesku a ne ide na Bleiburg. On i dalje svoje članstvo hipnotizira sinekurama, uhljebništvom, pozicijama jer dobro zna da njegov status ovisi o dubini sna plebsa koji je ostao jer nije iselio.
…………………………………………………………….
„Pukovnici“, lokalni HDZovi „šerifi od Nottinghama“, ubirući harač na svojim „lenima“, drže kmetove u pokornosti a „Ivana bez zemlje“ na tronu, koji kao i njegov engleski uzor, gubi s reda dio po dio države.
…………………………………………………………….
Što nam donosi nedjelja?
…………………………………………………………….
Biskupi i nadbiskupi se, uredno nasmiješeni, naslikavaju i u zagrljaj primaju one koji su im do sada osiguravali svjetovnu moć što će sutra promijeni li se vlast nastaviti bez i malo skrupula.
…………………………………………………………….
Tužna i sebična samoproglašena hrvatska desnica očajnički traži svoj jedan mandat u saborskim klupama ne vodeći računa da bi Hrvatska trebala domoljubima biti ispred stranke. Ali glavno je da „škoro“ ne uspije. Na to se je svela sva politika raznih povrijeđenih taština koje povijest nikada ne će pamtiti. Barem ne po dobru.
…………………………………………………………….
Nije Domovinski pokret „škoro“.
Domovinski pokret je ono što je HDZ bio ’90. Svaki nacionalist bi tada radije vidio Marka Veselicu na čelu Hrvatske nego Franju Tuđmana i njegove „pukovnike“ pa ipak narod je osjetio da treba podržati onoga tko u tom trenutku – MOŽE.
…………………………………………………………….
Neki danas, pokušavajući podmetnuti klip pod noge Domovinskom pokretu, iz svoje političke sljepoće i nepismenosti, ili iz svoje oholosti i sebeljublja, ne dopuštaju da se Hrvatska probudi iz hipnoze u kojoj je godinama zarobljena.
…………………………………………………………….
U nedjelju počnimo buditi Hrvatsku!”

  • 76
  •  
  •  
  •  
    76
    Shares

8 razmišljanja na “Kratki pregled tjedna

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *