KOME HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO DODJELJUJE NAGRADE

DRUŠTVENE TEME

Marin Vlahović

Nagradu HND-a za pisano novinarstvo, dobila je Tamara Opačić, zaposlenica Srpskog narodnog vijeća i autorica famoznog biltena SNV-a o ugroženosti Srba u Hrvatskoj. Opačić i njeni suradnici, godinama temeljito popisuju, a možda i pišu grafite protiv Srba i taj rad treba nagraditi. Takozvano Hrvatsko novinarsko društvo, odavno nije hrvatsko, niti promovira i štiti profesionalno novinarstvo. Radi se o isključivom i zatrovanom društvu, jednoj jugoslavenskoj sekti, koja honorira i priznaje kao novinarsku vrijednost, samo radove koji se svode na pljuvanju prema sve što ima hrvatski ili konzervativni predznak. Dakako, u demokratskom društvu, to je njihovo pravo, međutim, država koja takva društva financira i daje im legitimitet, država je koja propagira primitivizam, laž, tuđe interese i izdaju.

Danas, baš na Dan grada Vukovara, nagradu HND-a za novinara godine, dobio je čovjek koji je prošle godine u svom tekstu opsovao Vukovar i njegove žrtve, popišao se po nestalima, poginulima, invalidima, po ranama majki koje pale svijeće za svoje sinove. To je valjda bila novinarska hrabrost. Zato je ovaj prostački izrod sada dobio i nagradu. Država u kojoj ovakvim bešćutnim gadovima daju nagrade za novinare godine, država je koja samu sebe mrzi i proždire iznutra i kao takva se osuđuje na duhovni pakao i potpunu propast.

5 razmišljanja na “KOME HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO DODJELJUJE NAGRADE

 1. Novinar godine Boris Dežulović u svom govoru istaknuo je kako nije očekivao nagradu, jer je u Zagrebu u prolazu, budući da je danas bio na sudu u Splitu, a sutra je već na sudu u Zagrebu gdje ima zakazano sa Željkom Markić. – Još jedno ročište i to bi otprilike bilo to što se tiče hrvatskog novinarstva, a stignemo evo u pauzama podijeliti i nagrade, u svom stilu je prokomentirao Dežulović, javlja HND.

 2. Zaprepašćujuće je da je u objašnjenju nagrade i navedeno da se Dežulovića nagrađuje između ostalog i za kolumnu kojom se uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 2021. vulgarnim rječnikom obrušio na Vukovar i njegovu žrtvu.

 3. To više govori o tome koliko je propao HND, nego o Dežuloviću koji je dobio 178 od 452 važeća glasa.

  Još kada se pogledaju ostali prijedlozi za novinara godine;
  – RTL, Danka Derifaj,
  – Index, Ilko Ćimić,
  – H-Alter, Jelena Jindra,
  onda je jasno da ovo nema veze s novinarstvom, nego s ideologijom.

 4. Ovo je potvrda uspješnog rata srpske BIA-e protiv Hrvatske.
  Dok se hrvatske sigurnosne službe bave uhođenjem vlastitih građana, njihove u službi velikosrpske politike odrađuju sve postavljene zadatke.
  Naravno , ovo je samo još jedna potvrda tko VLADA HRVATSKIM MEDIJSKIM PROSTOROM.

 5. That is really fascinating, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look ahead to in search of more of your excellent post. Additionally, I’ve shared your web site in my social networks!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.