Karolina Vidović Krišto postavila pitanje premijeru o porijeklu bogatstva Šeparovića

DRUŠTVENE TEME

Karolina Vidović Krišto postavila je pitanje premijeru Kada i kako je predsjednik ustavnog suda Šeparović postao milijunaš.

Pravosuđe je glavni uzročnik hrvatskih problema, a pod tim podrazumijevamo nevjerodostojnost tog pravosuđa i ljudi koji ga predstavljaju. Vjerodostojnost se postiže potpunom transparentnošću, zbog čega je neminovno razriješiti sve kontroverze, u ovom slučaju, predsjednika Ustavnog suda. On ne bode u oči samo svojim životopisom – ono što je posebno neshvatljivo je bogatstvo g. Šeparovića.S tim u svezi šaljem ovo zastupničko pitanje kako bi se jasno i činjenično utvrdilo je li g. Šeparović zbog svog bogatstva ucjenjiv, te je li u pravosudnom smislu gledajući uopće u stanju neovisno djelovati. Ovo je pitanje prebitno da bi ostalo nerasvijetljeno”, ističe  Karolina Vidović koja je  također objavila sadržaj zastupničkog piranja koje prenosimo u cijelosti.

.“Kako je vjerodostojnost hrvatskog pravosuđa vrlo niska, što pokazuju sva relevantna istraživanja, kako hrvatska tako i europska, iznimno je bitno da ključni dužnosnici pravosudnog sustava budu vjerodostojni i u javnosti prihvaćeni kao neovisni u svom djelovanju.

Neovisnost Ustavnog suda RH, pogotovo u posljednje vrijeme, u javnosti je dovedeno u pitanje.Kako je predsjednik Ustavnog suda, g. Miroslav Šeparović, nedavno u svojoj imovinskoj kartici naveo izrazito veliko bogatstvo za hrvatske razmjere, potrebno je tu činjenicu do kraja rasvijetliti.Stoga molim da mi dostavite iznos prihoda odvjetničkog ureda Šeparović, u kojem je Miroslav Šeparović bio većinski vlasnik (a nakon njegova izbora u Ustavni sud 2009. njegova supruga), za razdoblje od 2000. do 2019. godine, i to iznose prihoda koje je ostvario sa sljedećim tvrtkama u vlasništvu RH:– INA (bila je u potpunom vlasništvu RH do 2003., a do 2009. u većinskom vlasništvu RH),– Janaf,– Plinacro,– Hrvatske vode,– Hrvatske šume,– HEP,– ACI Marine,te iznose prihoda koje je taj odvjetnički ured u navedenom razdoblju ostvario od Vlade RH i od pojedinih ministarstava, stoji u  Zastupničkom pitanje Karoline Vidović Krišto.

Bračni drugovi Šeparović, šef Ustavnog suda i poznata zagrebačka odvjetnica, u različitim valutama imaju čak 10 milijuna kuna ušteđevine. Miroslav Šeparović ima plaću 26.000 kuna neto, a njegova supruga Ljerka u odvjetničkom uredu zarađivala je 71.000 kuna mjesečno. No, više ne radi. Mora se priznati da su bračni drugovi Šeparović baš šparni.

Gospođa Šeparović, tako, prijavila je štednju od 2,6 milijuna kuna i oko 815.000 eura. Njezin suprug uštedio je 22.500 dolara, 163.000 eura i 135.000 kuna,

I tako dok Vlada i ministar Marić žicaju od naroda novce, predsjednik ustavnog suda svoj novac čuva i broji na računu. Kad bi znali kako je došao do njega gdje bi mu bio kraj.

  • 913
  •  
  •  
  •  
    913
    Shares

1 razmišljanje na “Karolina Vidović Krišto postavila pitanje premijeru o porijeklu bogatstva Šeparovića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *