Karolina Vidović Krišto održala tiskovinu konferenciju ispred Hrvatskog sabora

DRUŠTVENE TEME

Još jednom gdje je nestalo istraživačko novinarstvo?

gdje je nestao humor, medijska satira?

Niti jedan medij u proteklih šest mjeseci nije ponudio prostor za dijalog ili sučeljavanje suprotnih mišljenja i stajališta.

30 godina vodećih hrvatskih medija pratimo propitivanje razvlačenje i izrugivanje svetinjama političkim religijskim sportskim i kulturnim, da li je pandemija svetinja nad svetinjama?

kroz cijelu tiskovinu konferenciju provlačila se teza o cenzuri i ne slobodi govora a onda je novinar indexa rekao da nema cenzure a dokaz je to što je na tiskovna konferenciju došlo mnoštvo novinara i izvestitelja. I Istina je da je bilo mnoštvo novinara i TV kuća ali vidjet ćete što je cenzura jer u medijima sve te priloge sa tiskovne konferencije jednostavno ne ćete vidjeti. To je to ponašanje hrvatskih medija sve oni snime za i dokumenti raju ali kad dođu u studio režiseri našeg života sve to cenzuriraju i onda umjesto o tiskovnoj konferenciji saznamo da je od korone virusa u Indiji još netko obolio. O svemu će vas naši mediji izveštavati osim o onom bitnom što se događa u Hrvatskoj.

KONFERENCIJA O NESLOBODI TISKA 4.9.2020,(NE)SLOBODA MEDIJA U VRIJEME ŠIRENJA KORONAVIRUSAGovore:Karolina Vidović…

Objavljuje KonfliktPetak, 4. rujna 2020.

Kratki vodič kroz pandemije i epidemije za novinare

Prvi sam u svijetu doslovno kao član nekog regulatornog tijela proizvođača ili distributera pandemijskog cjepiva suprotstavio se nabavi cjepiva protiv pandemijske Gripe. Odbio sam pristati na nabavku i u javnosti izašao sa sumnjama. Cjepivo je na kraju bačeno.

Jasno sam artikulirao opasnost po primitku cjepiva, rizike oboljevanja od rijetke i smrtonosne autoimune bolesti. Predvidio sam vrijeme u kojem će se bolest manifestiranje kod nekih koji su primili cjepivo tako se i dogodilo.

dvije godine nakon lažne pandemije estradne i sportske zvijezde pokušavali su skrenuti pažnju na nevjerojatno porast ALSa u svijetu javno se poljevljujuči hladnom vodom, kao da su svima htjeli poručiti:Probudite se!!!

Tvrdio sam da će svinjska gripa proći ne zapaženo kroz populaciju ali će proizvesti otpornost na buduće Gripe, čak sam rekao da će biti ljekovita i to se desilo. Znanost je potvrdila njenu ljekovitost. Protutijela stvorena protiv svinjske Gripe reagira li su sa svim arhivskih gripama od kada se gripa prati i arhivira a sljedećih godina zabilježene su najslabije Gripe u povijesti.

Bio sam čest gost media, dobio i više gradjanskih priznanja.Pozivan sam u Brisel , držao predavanja po više puta u Italiji, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i naravno Hrvatskoj.

Prilikom ne tako davne mini epidemije ospica u Dubrovniku precizno sam naveo skupine koje će oboljeti i objasnio sam i zašto. Dogodilo se baš kako sam i predvidio.

oboljevali su upravo oni koji su do uvođenja obaveznog cjepiva protiv ospica bili najsigurniji od tih istih ospica,

ali u isto vrijeme i najranjiviji ako ih dobiju.

mediji su mi počeli izbjegavati, moji stavovi ponovno potpuno suprotni glavnoj medicinskoj struji bili su cenzurirani.

odmah po proglašenju najnovije pandemije Corona Gripe upozorio sam da je ovaj virus izuzetno zarazan ali će se širiti kroz populaciju bez znakova bolesti.Dakle asimpomatski. Iz Vranja ti će niotkuda provlaciti se kroz ključaonice širit će se aerosolom a ne samo kapljično što je nedavno i znanstveno potvrđeno. Tradicionalne maske zbog toga ničemu ne služe, upravo o tome danas i svjedočimo.

prije 20 godina osporio sam vjerodostojnost rezultata i zaključaka jednog znanstvenog rada koji se temeljio na RT-PCR metodi.

Još tada tvrdio sam da su pozitivni rezultati PCRa posljedica iščitavanje sekvence našeg genoma a ne virusnog, to se pokazalo točno pa je WHO dopunila preporuke za izvođenje testa na hepatitis C

Mediji me izbegavaju iako se u ovom području očito dobro snalazim, pitam vas zašto ? Rekao je na Markovom trgu Srećko Sladoljev.

KONFERENCIJA O NESLOBODI TISKA 4.9.2020,(NE)SLOBODA MEDIJA U VRIJEME ŠIRENJA KORONAVIRUSAGovore:Karolina Vidović…

Objavljuje KonfliktPetak, 4. rujna 2020.

 
 • 575
 •  
 •  
 •  
  575
  Shares

2 razmišljanja na “Karolina Vidović Krišto održala tiskovinu konferenciju ispred Hrvatskog sabora

 1. SABORSKA zastupnica Karolina Vidović Krišto organizirala je ispred sabora konferenciju pod nazivom (Ne)sloboda medija u vrijeme širenja koronavirusa.
  Zastupnica je na konferenciju pozvala Lidiju Gajski, specijalisticu interne medicine, profesora Valerija Vrčeka, predstojnika Zavoda za organsku kemiju te imunologa Srećka Sladoljeva.

  TEKSTUALNI PRIJENOS
  “Ako je sve što radi Stožer u skladu sa zakonima, zašto se ne otvori javna rasprava na dobrobit svima”, kazala je Vidović Krišto.

  “Zahvaljujem Vidović Krišto što nam je omogućila da se obratimo javnosti”, kazala je Gajski. “Znate li da test može biti pozitivan a da niste zaraženi? Znate li da je broj umrlih jednak onom proteklih godina? Znate li da su na vrhuncu krize bolnice bile prazne? Znate li da su maske pogubne za psihoemocionalni razvoj djece? Znate li da širom svijeta znanstvenici traže ukidanje mjera?” nastavila je.
  “Ako niste znali za ovo, onda se potpuno neupućeni. Ustav jamči slobodu izražavanja i slobodu medija. Zakon o medijima navodi pravo javnosti da bude točno i pravovremeno informirana”, nastavlja Gajski svoje izlaganje. “Slobodu govora može se ograničiti samo iznimno, sloboda govora najveće je dostignuće demokratskog društva. Koronakriza nije trivijalna tema, već fenomen koji iz temelja mijenja naše živote na gore. Mediji moraju prestati širiti propagandu, to se posebno odnosi na HRT, kojeg svi plaćamo. Od HTV-a tražimo emisiju u kojoj će se sučeliti stručnjaci različitih stajališta o koroni. Ako to ne učine, tražimo smjenu ravnatelja”, dodala je.

  “Situacija s pandemijom nije ozbiljna, ali je bolesna”
  Valerije Vrček kazao je da “situacija s pandemijom nije ozbiljna, ali je bolesna”. “Društvo je bolesno, poremećeno. Gdje je nestalo istraživačko novinarstvo? Gdje je nestalo otvoreno društvo?” pita se.
  “Mediji izruguju svetinje, a što je s epidemijom? Mediji ukidaju sekularno društvo. Uvedena ja institucija dogme, horor i pošast ove pandemije, to je proglašeno neupitnim. Uvedeni su medijski alati za cenzuru, portali za inkviziciju. Mi živimo u stanju koje se može opisati teološkim pojmovima, živimo u iščekivanju novog normalnog, konačnog spasa od igle. Imamo svog boga koji se zove zdravlje pod svaku cijenu”, nastavlja.
  “Serološki testovi su roba s greškom. Lažno negativni rezultati idu do 40 posto. Provjerite sami. Nijedan komercijalni test nije validiran od nijedne mjerodavne institucije za testiranje asimptomatskih ljudi. Svakodnevna izvješća kojima se siluje javnost su fejk brojevi kojima se može manipulirati”, kaže.
  “Jesmo li pristali na sterilizaciju okoliša, moraju li tramvaji biti sterilni? To je besmisleno i opasno, pustite djecu da se igraju i prljaju i skinite im maske. Očekujemo li povećan broj alergija zbog dezinficijensa? Povećan broj astme? Kemijski smo sterilizirali svakodnevni prostor”, kaže na kraju.

  Sladoljev: Ovo je cenzura zdrave pameti
  Srećko Sladoljev kazao je da se ovdje radi o “cenzuri zdrave pameti”.
  “Dobio sam brojne nagrade. Tijekom epidemije ospica desilo se sve što sam predvidio. Mediji su me počeli izbjegavati. Odmah po proglašenju epidemije korone, najavio sam više stvari. Maske ne djeluju i to je sad potvrđeno”, rekao je Sladoljev.
  “Mediji me izbjegavaju, zašto?” dodao je.

  Vidović Krišto pozvala je medije da Festival slobode poprate kako priliči. “Izvještavajte o tome profesionalno, istinito i na dobrobit hrvatskih građana.”

  (Neka se čuje i druga strana jer sloboda govora, misli i izražavanja u Ustav RH nije stavljena kao floskula nego je duboko iskustveno i povjesno potvrđeno da bez te slobode nema nikakve slobode, a samim time ni demokracije. Mm)

 2. Konferencija za medije, povodom cenzure i širenja panike i propagande, vezano za corona virus.
  Posebna zahvala ide Karolini Vidović Krišto, što je sazvala konferenciju i time omogućila dr. med Lidiji Gajski, prof. dr. Valeriju Vrčku i dr. sci. Srećku Sladoljevu, da javnosti iznesu jedno drugačije i mnogo realističnije stajalište, vezano za ovu napuhanu pandemiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *