Kakva je razlika između nacionalizma i globalizma

DRUŠTVENE TEME

Mirna Majić

Mnogi iz srednje klase zapadnog svijeta počinju shvaćati da strukture koje upravljaju zapadnim demokracijama ne rade u njihovu korist. Počinju shvaćati da stvari poput slobodne trgovine ili multikulturalizma znače ekonomski rast – ali ne za njih. Ili, da najave da Sjedinjene Države i njihovi NATO partneri započinju bombardiranje u još jednoj osiromašenoj državi Trećeg svijeta znači političku sigurnost – ali ne za njih.
Mnogi počinju shvaćati da je korporativna kontrola zapadnog političkog procesa učinila razlike između lijeve i desne sve nevažnije, sve veća svijest o podjeli između globalizma i nacionalizma obasjava strukture koje nama upravljaju.
Prvo, i najvažnije: globalizam je dvostranačka vladajuća ideologija Sjedinjenih Država. Iako može imati globalni utjecaj i privrženost vladajućim klasama mnogih zemalja, to je specifično američka ideologija koja je stvorena, dizajnirana i održavana kako bi održala hegemonistički status Sjedinjenih Država, odnosno, trajnu vladajuću klasu -elitu Amerike. Zbog svih navodnih razlika između republikanske i demokratske stranke o bilo kojem broju tema, obje njihove stranačke ustanove plaćaju vjernost ovoj ideologiji.
Usponom Donalda J. Trumpa to se počinje iz temelja mijenjati i zbog toga su se mnogi unutar bivšeg i sadašnjeg višeg rukovodstva Duboke države tako snažno oobunili protiv Donalda J. Trumpa. Ne zato što je jedinstveno nekvalificiran ,već zato što njegovi neintervencijski, “America First” ideali predstavljaju najveću unutarnju prijetnju globalističkoj ideologiji američke hegemonije . Globalistička duboka država nije uspjela spriječiti pobjednički uspjeh pokreta Brexit, kao ni uspon Donalda J. Trumpa. Uspon Trumpa posebno.
Unatoč Trumpovoj artikulaciji, očito je kako je Trump izuzetno inteligentan pojedinac koji je više utilitarni nego ideološki. Ima visok stupanj egzistencijalne inteligencije pa je više nego sposoban sagledati široku sliku.

Kakva je budućnost globalizma i globalističke duboke države?
Ako Amerikanci sada ne podrže nacionalnog svoga vođu Donalda J. Trumpa u njegovoj borbi ,duboka država srušiti će američku naciju i ostatak svijeta zajedno s njom =veliki reset.

————————————————————————-

~CNN ne poriče: Bivši direktor CIA-e zahtijeva puč protiv Donalda Trumpa

John Brennan, bivši direktor CIA-e i jedan od tradicionalnih neprijatelja Donalda Trumpa, rekao je u emisiji CNN-a koju je moderirao Chris Cuomo da se boji da bi američki predsjednik mogao skinuti tajnost s povjerljivih podataka ili izdati vojne naredbe koje bi potkopale “interese nacionalna sigurnost” i pozvao potpredsjednika Mikea Pencea da preuzme vlast.

Brennan je pozvao na puč protiv predsjednika Donalda Trumpa prije nego što Joe Biden, navodni pobjednik izbora, preuzme vlast u siječnju.

Bivši direktor CIA-e rekao je Chrisu Cuomou – bratu demokratskog guvernera New Yorka Andrewa Cuomoa – da bi se potpredsjednik Mike Pence i Trumpov kabinet trebali pozivati ​​na 25. ustavni amandman kojim će ga razriješiti s obrazloženjem da će biti rizik za “nacionalnu sigurnost”.

“Jako sam zabrinut što bi mogao učiniti u preostalih 70 dana”, rekao je Brennan u ponedjeljak u programu Cuomo Prime Time. “Hoće li poduzeti neku vojnu akciju? Hoće li objaviti vrstu informacija koja bi zapravo mogla ugroziti naše interese nacionalne sigurnosti?”

John Brennan jedan je od redatelja optuženih za špijuniranje predizbornog osoblja Donalda Trumpa na izborima 2016. godine, na zahtjev ili uz znanje bivšeg predsjednika Baracka Obame, zajedno s direktorom FBI-ja Jamesom Comeyem i direktorom Nacionalnog obavještajnog ureda Jamesom Clapperom. Skandal, bez presedana gravitacije, mnogo veći od onog s aferom Watergate koja je dovela do ostavke Richarda Nixona, američki su mediji uspješno prikrili u trenutnoj predizbornoj kampanji.

U listopadu je Donald Trump deklasirao bilješku koju je napisao bivši direktor CIA-e, otkrivajući kako je 2016. Hillary Clinton, Trumpova protivnica, planirala kampanju lažnih optužbi u slučaju “Russiagate” protiv Trumpa, uz potporu američkih agencija.

Međutim, sada Brennan zahtijeva Trumpovo iskrcavanje. “Da su potpredsjednik Pence i vlada imali gram snage, okosnice i domoljublja, mislim da bi ozbiljno razmotrili pozivanje na 25. amandman i uklanjanje Donalda Trumpa jer je to sada vrlo nepredvidljivo”, rekao je Brennan.

Bivši šef američke špijunaže tvrdio je da je Trump u ponedjeljak otpustio ministra obrane Marka Espera jer je odbio izvršiti njegove zapovijedi.

“Ako je Mark Esper odbijen jer nije slušao Donalda Trumpa, nepoštivao te naredbe, tko zna što će učiniti njegov nasljednik, što će učiniti ovaj privremeni tajnik Chris Miller ako Donald Trump izda naredbe koje zaista jesu suprotno onome što bi trebali biti naši interesi nacionalne sigurnosti”, rekao je Brennan, ne ulazeći u detalje.

Esperov generalni prethodnik Jim Mattis usprotivio se Trumpovoj namjeri 2017. da okonča rat u Afganistanu slanjem dodatnih vojnika na teren.

Esper je preokrenuo Trumpov poziv da povuče trupe ilegalno okupirajući sjevernu Siriju.

Brennan je ponovio glasine da će se Trump “osvetiti” protiv trenutnog direktora FBI-a Christophera Wraya i direktorice CIA-e Gine Haspel, koji su nadzirali mučenje zatvorenika na “crnom mjestu” tajlandske agencije 2002. godine.

Wray je optužen da je skandal s prijenosnim računalom od Huntera Bidena stavio u ladicu koja sadrži dokaze o ilegalnom poslovanju Joea Bidena u Ukrajini, a Gina Haspel također je umiješana u skandal s Russiagateom.

Brennan je dobio mjesto ravnatelja CIA-e od predsjednika Baracka Obame, od ožujka 2013. do siječnja 2017., kada je Trump preuzeo dužnost predsjednika.

Napori za promjenu režima koje podržavaju SAD tijekom njegova mandata uključuju revoluciju boja na trgu Majdan 2014. u Ukrajini, nerede Guarimbe protiv venezuelskog socijalističkog predsjednika Nicolasa Madura iste godine – i CIA-in program obuke i naoružavanja protiv protuvladinih militanata u Siriji.

  1. godine surađivao je s tadašnjim direktorom FBI-ja Jamesom Comeyem u istrazi Crossfire Hurricane u neutemeljenim navodima demokrata o navodnom Trumpovom dosluhu s Rusijom u predizbornoj kampanji 2016. godine – istrazi koja je uključivala nadzor članova osoblja Trumpove kampanje.

Otkako je napustio agenciju, Brennan je žestoko kritizirao Trumpa, nazivajući njegovu vladu “žoharom”. Trump je opozvao Brennanovu sigurnosnu dozvolu u kolovozu 2018. godine.~

Foto: John Brennan, bivši direktor CIA-e u Obaminoj administraciji

  • 27
  •  
  •  
  •  
    27
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *