Kad hoćeš nešto napravit a oko tebe podobni a ne sposobni

DRUŠTVENE TEME

Ministar zdravstva je prilično ljutito reagirao na pitanje o dostupnosti zaštitne opreme za zdravstvene djelatnika.

– Ljuti me kao čovjeka ponašanje pojedinaca koji naglašavaju ovo pitanje. Dobio sam informaciju da pojedini liječnici namjerno sklanjaju opreme sa polica da bi lažno prikazali stanje. U ovom trenu iz Zaboka za Zagreb stiže 7 tisuća maski i milijun rukavica

Situacija nije optimalna, jasno je svima. Davno je bilo rečeno domovima zdravlja da nabave zaštitnu opremu, gdje su sad ti ravnatelji? Jesu li je nabavili?

Tri pripadnika Hrvatske vojske na misiji u Litvi su pozitivna. 39 pripadnika je stavljeno u samoizolaciju.

Gospodine ministre, ako niste znali te ravnatelje po političkoj a ne stručnoj liniji postavlja vaša HDZ stranka ili ovisno druge koalicijske stranke i ostale stranke, već ovisno tko je na vlasti na lokalnoj razini. Onog momenta kada ćete “istjerati politiku iz zdravstvene butige” imat ćete red. Do sada vlada princip “podobni a ne sposobni”. To bi mogli prišapnuti i premijeru Plenkoviću, jer kada za potrebe izbora obilazi Hrvatsku ne bine ga princip podobnosti na kojem je sve organizirano u ovoj državi!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 razmišljanje na “Kad hoćeš nešto napravit a oko tebe podobni a ne sposobni

  1. – Imamo informaciju kako su neki liječnici sklanjali zaštitnu opremu kako bi zlonamjerno prikazali situaciju lošijom. Znamo da u svakom ratu imamo petu kolonu. Situacija nije optimalna ali radimo maksimalno da omogućimo sve svima potrebnima. (Vili Beroš, jutros na konferenciji za medije)
    Tako je, znamo za postojanje pete kolone u Hrvatskoj, kako svojevremeno u ratu tako i danas u ovim izvanrednim okolnostima povezanim s pandemijom koronavirusa. To je zapravo jedna te ista peta kolona. Što “mi” ne znamo, “ne znamo” što sa njima, što učiniti s petom kolonom. Zašto je to tako? Zato jer utjecaj naše pete kolone doseže do samoga vrha države (pod čijom je ona zaštitom), a ne samo ponegdje na terenu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *