Javnost i dalje nema odgovore na slijedeća pitanja, a htjeli bi znati

DRUŠTVENE TEME

Javnost i dalje nema odgovore na slijedeća pitanja:

Zašto je “Anđeo u ofsajdu” uklonjen s popisa lektire unatoč tomu što je pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a opetovano objašnjavala kako ista nije sporna?
Zašto je u međuvremenu s popisa lektire uklonjen i roman Zorana Ferića “Mišolovka Walta Disneya”?
Je li i zašto je roman Kristijana Novaka “Črna mati zemla”, u kojem je, među ostalim, opisano silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i u kojem, među ostalim, piše: “gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.”, još uvijek na popisu popisa Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nacionalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik?
I sada članovi Novinarskog vijeća časti svojim obrazloženjem imputiraju meni kao svojoj kolegici da sam kao novinarka, odnosno, kao jedna od dvaju voditelja, koja vodi razgovor u studiju s pomoćnicom ministrice obrazovanja bila dužna dati njezine odgovore?

O tome koliko su zbunjujuće informacije iz ministarstva obrazovanja bile tih dana i tjedana svjedoči i slijedeći primjer: U trenutku pripreme emisije, na dvjema stranicama službenog web-a Ministarstva obrazovanja bile su dvije različite inačice istog dokumenta – u jednoj je Ferićeva knjiga (Mišolovka Walta Disneya) na popisu, na drugoj nije (screenshot-ovi u privitku).

Ista je stvar i s tzv. spolnim odgojem koji je temeljen na pedofiliji – odgovor na pitanje kakav je taj “odgoj” i zašto je već 5 godina u hrvatskim školama treba dati predstavnik ministarstva obrazovanja, a ne ja kao medijski djelatnik koji vodi razgovor u studiju s tim istim predstavnikom.

Ako Novinarsko vijeće časti svojim obrazloženjem želi cenzurirati ili zabraniti pitanja koja se postavljaju predstavnicima vlasti, na krivom su putu i ne bi se trebali nazivati “Novinarskim vijećem časti”.

Ponovit ću, tzv. Spolni odgoj koji je u hrvatskim školama od 2013. godine povezan je s pedofilijom. Taj tzv. Spolni odgoj, koji se u sadašnjem kurikulu zove “Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”, povezan je s učenjem Alfreda Kinseya i s Institutom Kinsey, što proizlazi iz dokumenata i literature tog dijela kurikula. Kinseyeva je teza da su “Djeca seksualna bića od rođenja”. Kako je došao do te teze?

Kinsey je poticao i plačao pedofile da seksualno zlostavljaju dojenčad i djecu. Dao im je upute kako da bilježe ponašanje djece za vrijeme zlostavljanja. U svojoj knjizi objavio je tablicu u kojoj se navodi kako je, primjerice, dječak od 4 godine doživio 26 orgazama unutar 24 sata. Kao dokaz za orgazme Kinsey navodi da dijete plače, vrišti, doživljava konvulzije, odguriva zlostavljača, ponekad pada i u nesvijest.

Hrvatska javnost je još 2013. saznala kako su glavni autori tog tzv. Spolnog odgoja u Hrvatskoj Dubravko Lepušić, Amir Hodžić i Aleksandar Štulhofer. Također je hrvatska javnost još 2013. saznala kako je Aleksandar Štulhofer bio suradnik i stipendist Instituta Kinsey, te kako je surađivao s tri deklarirana pedofila.

Ove podatke iznijeli su, među ostalim, zabrinuti roditelji koji su upravo zbog tzv. Spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji u mjesecu travnju ove godine ispred zgrade Vlade tražili ostavku ministrice Blaženek Divjak.

Ja sam novinarka, ali sam i aktivni borac za ljudska prava. Ipak, u ovom slučaju ne smatram presudnom činjenicu da svaki roditelj sukladno Ustavu i Ljudskim pravima ima pravo na slobodu odgoja. Ovdje je riječ o neprihvatljivom sadržaju kojem ne smije biti izloženo nijedno dijete, jer je povezano s pedofilijom, jer je temeljeno na kaznenom djelu pedofilije.

Bilo kakva rasprava o tzv. Spolnom odgoju može započeti tek kada se u cijelosti izbaci ovaj sadašnji tzv. Spolni odgoj, koji je mimo ljudskih prava djece i roditelja, već 5 godina u svim hrvatskim školama, i koji je temeljen na pedofiliji. Tek nakon toga može se krenuti u raspravu o tom segmentu odgoja unutar sustava obrazovanja. U tu raspravu tada treba uključiti relevantnu struku (pedagoge, psihologe, pedijatre, neurologe, itd.) i roditelje, a isključiti sve koji su na bilo koji način povezani s pedofilijom i učenjem Instituta Kinsey.

Ako ste odlučili opomenuti me bez obzira na sve iznesene činjenice, imate instrumente da to samovoljno i učinite. Time okrećete pilu naopako i opominjete me zapravo zato što nisam dala odgovore na pitanja na koje je odgovore u studiju HRT-a trebala dati predstavnica ministarstva. Sukladno tom i takvom iskrivljavanju stvarnosti, ja vas i sve ostale kolege novinare u Hrvatskoj pozivam da javnosti date odgovore na slijedeća pitanja na koja iz ministarstva obrazovanja ne odgovaraju:

Zašto je tzv. spolni odgoj koji je dokazano povezan s pedofilijom već više od pet godina u hrvatskim školama?
Zašto je “Anđeo u ofsajdu” uklonjen s popisa lektire unatoč tomu što je pomoćnica Blaženke Divjak, Lidija Kralj u emisiji HRT-a opetovano objašnjavala kako ista nije sporna?
Zašto je u međuvremenu s popisa lektire uklonjen i roman Zorana Ferića “Mišolovka Walta Disneya”?
Je li i zašto je roman Kristijana Novaka “Črna mati zemla”, u kojem je, među ostalim, opisano silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i u kojem, među ostalim, piše: “gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.”, još uvijek na popisu popisa Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nacionalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik.


Željko Marsic Zenga

  • 25
  •  
  •  
  •  
    25
    Shares

9 razmišljanja na “Javnost i dalje nema odgovore na slijedeća pitanja, a htjeli bi znati

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *