Izazivač pomutnje i kaosa milijarder George Soros koristi COVID-19 za preoblikovanje Amerike

DRUŠTVENE TEME


Kaos nakon propasti pandemije koronavirusa koji je opskrbio financijska tržišta i ugasio američko gospodarstvo kriza je koju Soros neće izgubiti.

Milijarder George Soros koristi globalnu mrežu svojih političko-filantropskih privatnih zaklada kako bi izazvao kaos za promjenu kapitalističkih demokratskih sustava koji su vladali od kraja Drugog svjetskog rata. Soros želi preoblikovati svijet prema njegovoj pretpostavljenoj duhovitoj filozofiji Otvorenog društva, koja se razvila nakon propasti sovjetskog komunističkog sustava. Testirao je svoje ideje u istočnoj Europi prije nego što se preselio u ostatak svijeta i na svoj glavni cilj, Sjedinjene Države.

Sorosov program otvorenih granica i njegovi napori da stvori globalno “otvoreno društvo“ pretrpjeli su zastoj zbog pandemije koronavirusa (COVID-19), ali njegove ambicije da promijeni Ameriku iznutra i miješajući se u unutrašnje poslove nacionalnih država tamo gdje djeluje njegov OSF, nisu stale. Budite sigurni da Soros, koji uspijeva na kaosu, iskorištava distrakciju koju je izazvala pandemija za postizanje svojih političkih ciljeva u SAD-u i drugdje .

Tijekom posljednja tri desetljeća Soros je koristio masovno trošenje svoje privatne Međunarodne nevladine organizacije (INGO) kako bi potaknuo politički aktivizam u progresivnim ljevičarskim / radikalnim organizacijama, akademskim institucijama i medijima, zajedno s velikim doprinosima kampanji. On je ovu formulu kombinirao sa svojim tržišnim manipulacijama kako bi proizveo temeljne poremećaje i promjene u političkom okruženju mnogih zemalja, uključujući SAD, koje utječu na domaće i međunarodno tržište, politike, pa čak i na predsjedništvo.

Kad je Steve Kroft u prosincu 1998. intervjuirao Sorosa na 60 minuta , pitao je slavnog špekulanta osjeća li ikakvu suradnju u financijskim kolapsima na Tajlandu, Maleziji, Indoneziji, Japanu i Rusiji. Nasmiješivši se, Soros je odgovorio: “Ne osjećam krivicu jer sam angažiran u amoralnoj aktivnosti za koju ne mislim imati nikakve veze s krivnjom.” Njegovo amoralno ponašanje nije ograničeno na financije. “Ne mogu i ne gledam na društvene posljedice onoga što radim”, arogantno je odgovorio .

Ako je postao “amoralni” financijski špekulant, Soros je zaradio sliku disidenta. Njegova velikodušna predaja učinila je čuda kako bi zaslijepila političku, medijsku, akademsku i društvenu elitu i pružila mu respektabilnost i vjerodostojnost koja je bila potrebna da unaprijedi svoj društvenopolitički razorni plan, preuređujući zemlje, posebno SAD, u ono što on smatra „otvorenim društvom“.

Da bi povećao širenje i povećao utjecaj svojih remetilačkih ideja, Soros je koristio svoje dobrotvorne udruge za financiranje naprednih socijalističkih / globalističkih grupa. Obdario je svoju vodeću dobrotvornu organizaciju, Fondovi otvorenog društva (OSF), koja djeluje kao INGO, s više od 19,5 milijardi USD i operativnim proračunom od 1,2 milijarde dolara za 2020. To je “najveći svjetski privatni financijski grant koji se financira”. prema svojoj web stranici, djeluje u više “od 120 zemalja”, distribuiranje “tisuće donacija svake godine” lokalnim nevladinim organizacijama i pojedincima koji tvrde da su neovisni, a ponekad čak i nestranačko, “promicanje” na OSF-a “vrijednosti ”.

Prema ovom pisanju, u svijetu postoji 197 država i 10 milijuna nevladinih organizacija (!) . Mnoge od njih djeluju u suradnji s desecima tisuća INGO-ova. (Posljednji dostupni podaci iz 2013. govore da je bilo više od 40.000 INGO-ova .)

Važno je napomenuti da “INGO ne biraju tijela, nisu utemeljena na načelu reprezentacije, i nisu odgovorni za javnost”, kako je istakao je out dr Raphael Ben-Ari, stručnjak za nevladine organizacije i međunarodnog prava. INGO-ovi nemaju pravno priznanje ili smjernice, a mediji ili čak “nacionalni sudovi i međunarodni sudovi i institucije ” rijetko dovode u pitanje njihove pristrasne izvještaje o “utvrđivanju činjenica” .

Kratkoročni i dugoročni ukupni utjecaj Sorosovog privatnog INGO-a i njegove mreže tisuća lokalnih nevladinih organizacija je višedimenzionalan i raste eksponencijalno.

Sorosova globalna mreža izuzetno je složena i notorno neprozirna. Transparify , koji ocjenjuje transparentnost globalnog istraživačkog centra, klasificirao je OSF kao ” vrlo neproziran “, sa ocjenom “0”.

Soros je već proveo “najmanje 32 milijarde dolara za osobne sreće” u propagiranju svoje progresivne “Otvoreno društvo” vjerovanje kroz zamršene i remwtilački web kojeg se ni “crna udovica” (pauk} ne bi posramila.

U siječnju 2020. Soros je izabrao Svjetski ekonomski forum u Davosu kako bi najavio svoju najambiciozniju inicijativu , “najvažniji i najuporniji projekt” svog života, Sveučilišnu mrežu otvorenog društva (OSUN). Obećao je 1 milijardu $ za stvaranje što “svijet uistinu treba ”: ‘u borbi protiv diktatora i međunarodnu platformu za učenje i istraživanje kojom će postojećim sveučilištima diljem svijeta biti omogućeno da se pridruže, između ostalog, biti diktatori

Kako bi se znanstvenici na Osun prepoznati „ bi-biti diktatora ”? Lako. Prema Sorosu , “savršen način da kažem diktatoru ili potencijalnom diktatoru ako me identificira kao neprijatelja.”

Sorosov najnoviji samozvani globalni akademski pothvat dolazi na vrhu njegovog OSF ,doprinos od 407.790.344 $ u darovima i obveze prema visokom obrazovanju još od 2000. godine, kako je izvijestila o Media Research Center u siječnju 2020.

Soros je stvorio OSUN , “novu vrstu globalne obrazovne mreže”, koja će služiti kao globalni indoktrinacijski organ za borbu protiv “klimatskih promjena” (nova religija ljevice) i “edukacije protiv nacionalizma” i drugih tema bliskih njegovom srcu, tako da njegova doktrina “Otvorenog društva” o radikalnom socijalističkom političkom aktivizmu traje i širi se i nakon što ode (umre).

Sorosov novi OSUN trebao bi funkcionirati kao “misaoni” pokretač njegove doktrine Otvoreno društvo, koja djeluje kao klarionov poziv na otpor i revolucije, evocirajući neke ideje Karla Marxa i Leona Trockog o trajnoj revoluciji.

U priopćenju OSF -a objavljeno je da će OSUN udružiti snage s drugim sveučilištima koja financiraju Soros: njegovim bečko-srednjoeuropskim sveučilištem (CEU) i Bard Collegeom u New Yorku, s kampusima u New Yorku, Bostonu, Kalifornija, Njemačka i Rusija; Sveučilište Al-Quds na Zapadnoj obali; Državno sveučilište Arizona; Američko sveučilište centralne Azije u Kirgistanu; Sveučilište BRAC u Bangladešu; i drugi.

Sorosov OSF poziva i financira nevladine organizacije i pojedince za obuku za organiziranje prosvjeda i velikih demonstracija i tehnika poučavanja. Oni također pozivaju i podržavaju aktivnosti protiv nacionalizma; Judeo-kršćanske vrijednosti i tradicije; i, naravno, kapitalizma.

Sorosove zaklade također podržavaju borbu protiv globalnog zagrijavanja i za “globalnu socijalnu pravdu”, transgenderizam, kontrolu stanovništva i besplatni pobačaj, ali samo nekoliko njih.

Milijarde je Soros već utrošio u predisponirane akademske institucije i doveo do značajnih izmjena u našem društvenom diskursu i političkim konvencijama. Ako je prošlost ikakva naznaka, s milijardama više preostalih OSF-u i drugim njegovim zakladama, Sorosova radikalna socijalistička ostavština nastavit će poticati politička, ekonomska i društvena previranja dugo nakon što ga nema.

89-godišnji Soros, čiji je cilj, kako ga je opisao britanski dnevnik Guardian , “gurnuti svijet u kozmopolitskom smjeru u kojem bi rasizam, nejednakost dohotka, američko carstvo i otuđenost suvremenog kapitalizma bili stvar prošlost “sada se žuri da ostavi još naslijeđa.

Soros, koji se žestoko protivi Donaldu Trumpu, nije uspio predvidjeti njegov uspješan pohod na Bijelu kuću, čime je skratio tržište dionica, izgubivši gotovo milijardu dolara . Od tada se založio za korištenje svih raspoloživih sredstava za svrgavanje Trumpa, kojeg on naziva ” opasnikom za svijet “, a njegovu administraciju ” opasnošću za svijet “, izvan funkcije.

Soros i njegova obitelj i njihovi fondovi ulivaju novac u predizborne kampanje kandidata za demokrate u sve urede, posebno u okružne odvjetnike. Oni također financiraju zagovaračke skupine koje funkcioniraju kao “odjeci odjeka” za kandidate za izbore 2020. godine. Glavna kvalifikacija kandidata je pridržavanje Sorosove progresivne – socijalističke, provođenja zakona, otvorenih granica, ilegalne migracije, gradova svetišta, rodnih i rasnih prava, socijalne pravde, klimatskih promjena itd.

Sorosovo beskonačno financiranje takvih kandidata navelo je američkog generalnog odvjetnika Williama Barra da upozori da liberalni milijarder bankrotira radikalne kandidate za tužitelje u gradovima širom zemlje. “Postoji nedavni razvoj [gdje] George Soros dolazi, uglavnom demokratskim prvorazrednim grupama gdje nije bilo puno odaziva birača i ulažući mnogo novca za biranje ljudi koji ne podržavaju provedbu zakona i koji ne gledaju ured kao privođenje suđenju i progonu kriminalaca, ali za progon drugih društvenih programa “, rekla je Martha MacCallum u emisiji The Story on Fox News u prosincu 2019. godine.

Kaos nakon završetka pandemije koronavirusa koji je opskrbio financijska tržišta i ugasio američko gospodarstvo kriza je koju Soros neće izgubiti da napadne Trumpa. Prema Washington Free Beacon-u , Soros je već dao “tri milijuna dolara doprinosa” za prioritete Action USA – najveći super-PAC Demokratske stranke. Novac se koristi za preplaviti ,Floridu, Michignana, Pennsylvanije i Wisconsina , oglasima koji napadaju Trumpovo postupanje s pandemijom. Koliko je Soros pridonio pomoći u borbi protiv pandemije?

https://www.lifesitenews.com/opinion/liberal-billionaire-george-soros-is-taking-advantage-of-covid-19-to-reshape-america

  • 76
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    76
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *