Ivana Mujkić: Iz dna duše se sramim HDZ-a, stranke čiji sam član do prije par mjeseci bila

DRUŠTVENE TEME

[ZA KOGA CE TO SUTRA ZVONKO MILAS ZAJEDNO S MILORADOM PUPOVCEM BACITI VIJENAC U DUNAV??]

Citam danas u medijima da ce sutra, 17.11. g. Pupovac u pratnji g. Zvonka Milasa HDZ-ovog drzavnog tajnika, inace Vukovarca, “baciti vijenac u Dunav za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnost”. U ovom trenutku kao Vukovarka prije svega, osjecam se izdano i prodano…na rubu suza od zalosti i gorcine!

18.11. u Koloni sjecanja prisjecamo se svih onih koji su poginuli u velikosrpskoj agresiji na Vukovar, neovisno o njiihovoj nacionalnosti. Prisjecamo se Hrvata, Srba, Mađara, Francuza…Cijela hrvatska prisjeca se zrtava VELIKOSRPSKE AGRESIJE, osim onih koji vec godinama 17.11. bacaju “venac” u Dunav i prisjecaju se svih ostalih! A pitam se koji su to ostali!???? Kome ce to gospodin Milas u ime Vlade RH i HDZ-a ciji je clan, baciti vijenac u Dunav!? Ocito onima koji su poginuli vršeći agresiju na nas grad…na njegov grad između ostalog! Jer kako drugacije objasniti da nije dovoljno poloziti vijenac kao i svi ostali na Memorijalnom groblju zrtava iz Domovinskog rata, nego to treba ciniti jos jednom, za sve one koji se ne smatraju zrtvom velikosrpske agresije nego zrtvama obrambene hrvatske vojske??

Jos u kolovozu kada je ministar Medved polagao vijence u Gruborima kroz salu sam rekla: jos nam samo fali da u studenom dođu bacati “venac” u Dunav za one koji su nas ubijali 91. godine, a tada vjerujte mi nisam mogla ni sanjati da bi nekome od njih ovakvo sto palo na pamet!!!! Ali izgleda da nas od njih vise nista ne moze iznenaditi jer oni su se odlucili za verziju “mir, mir, mir nitko nije kriv”! Njima je ovo lijepa prica o pomirdbi….a ne pita se nitko od njih kako je djeci, majkama ili suprugama nestalih koji jos uvijek traze istinu o svojim najmilijima. Ocito to nije niti tema niti problem koji bi trebalo rijesiti prije ove lijepe pomirdbe i izjednacavanja krivice! I ne cudi me sto netko tamo u Zagrebu ne razumije koliko godina se mi u Vukovaru zgrazavamo nad polaganjem “venaca” na groblju sajkaca ili bacanjem istih u Dunav, cudi me sto sada jedan od nas, skupa s njima sudjeluje u ovom igrokazu! Znaci li to da smo sada priznali i to da je za rat u Vukovaru odgovornost podjeljena? Da smo svi jednako krivi?

Sramim se svoje drzave i iz dna duse se sramim stranke ciji sam clan do prije par mjeseci bila!!!! Koliko se jos mozemo sagnuti pred Miloradom Pupovcem i SDSS-om, a sve za 76 ruku u saboru?? I nema onoga tko ce me uvjeriti da ce se vijenci sutra bacati u Dunav za sve gradanke i gradane koji su poginuli u velikosprskoj agresiji, jer taj vijenac cemo poloziti na Memorijalnom groblju! Ovdje ce se vijenac bacati za sve ostale, za one koji nisu bili zrtva nego agresor…za one zbog kojih vise nema 2717 Vukovaraca, za one zbog kojih smo kuce gradili ponovo iz temelja, za one zbog kojih smo svoje skolske dane provodili u nekim tudim skolama, a svoje najljepse dane djetinjstva, mladosti ili starosti provodili u hotelskim sobama!

Koliko kosta obraz gospodo? Koliko kosta 76. ruka u saboru? Sramite se vi i svi oni koji ce ikada vise nakon ovoga naci bilo kakvo opravdanje za vas, za HDZ, za Milasa, Plenkovica ili bilo koga drugoga tko je sudjelovao u donosenju ove odluke! Nadam se da osjecate bar malo srama i stida!

Gospodine Milas sutra kada spustite vijenac u Dunav sjetite se da ga bacate za jednog od ovih…

  •  
  •  
  •  
  •  

1 razmišljanje na “Ivana Mujkić: Iz dna duše se sramim HDZ-a, stranke čiji sam član do prije par mjeseci bila

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *