Ivan Pokupec štrajka glađu ispred ministarstva obrazovanja

DRUŠTVENE TEME

[ “NE” ILI “NE, ALI MOŽDA DA” ]

Slažem se da otpor ne bi trebao imati obilježja molitvenog skupa, jer time isključujemo sve one koji (još) nisu vjernici. Ali pošto ja to jesam, molim vas koji niste da me pokušate razumjeti: ja nemam druge obrane od ovoga osim one koju Pavao navodi u poslanici Efežanima: kacigu spasenja, oklop pravednosti, štit vjere, mač Duha…

To je moj način borbe, ne mora biti i vaš.

Dragi ljudi, ja vjerujem da je Petar, kada je Krist najavio svoju muku i smrt, skočio u najboljoj namjeri i viknuo: “Nemoj!” Iz brige za prijatelja, iz ljubavi prema Učitelju, iz želje da ga poštedi.

No Isus se okreće prema njemu i upućuje mu neke od najbrutalnijih riječi zapisanih u Pismu: “Odlazi od mene, Sotono! Ti si mi zamka jer ne razmišljaš na Božji način, nego ljudski!”

Da se razumijemo, prije nego Index napiše da sam se prozvao Isusom 🙃: daleko smo i vi i ja od Njega, tek nešto bliže Petru. Ali poanta stoji.

Cijenim vašu brigu i suosjećanje.
Znam da bi bilo lakše pročitati da sam napisao da krećem s postom ili zimskim detoxom 🙂, a ne štrajkom glađu.

Ali, iskreno, više ne znam kako drugačije da vaše poštovanje, podršku i ljubav koju mi dajete usmjerim s Facebooka, političkih i aktivističkih lažnih mesija, pregovora, dogovora i izgovora…
na KONKRETNU borbu u vašim svakodnevnim životima za vaša vlastita prava. Prava vaše djece!

Nema sumnje da će Fuchs pustiti da mu umrem pred vratima. Štoviše, siguran sam da će njegovi partijski kolege poslati čitavu medijsku mašineriju s ciljem da me na bilo koji način popljuju, diskreditiraju i umanje kako bih – ako i umrem – ostao samo još jedan luđak u nizu…
Anti-nešto. Barem nerazumnik, ako već ne bezumnik.

Zato ja ovo ne radim zbog njih, nego zbog VAS!
Ovoga puta vas ja stišćem uza zid!
Ovoga puta vam ja oduzimam prava!
Pravo na izgovore, komformizam, pranje savjesti lajkićima, srčekima i skandiranjima po trgovima…

Hoćete li VI dopustiti da moja djeca ostanu bez oca?!

Ili će zbog VAS i VAŠE budućnosti to VAŠE “ne, ali…” napokon postati jasno i glasno “NE!!!!” ?

Ja ne trebam vaš glas, vaš novac, niti vaš like. Ja vam neću dopustiti da tako jednostavno kupujete svoj lažni mir. Slobodno me popljujte zbog toga.

Ono što trebam ste VI!
Vaša savjest, vaša kičma, vaše srce, vaše neotuđivo pravo Božjeg djeteta na slobodu!
Trebam da shvatite vlastitu veličinu!

Ne trebam birače, trebam suborce!

Od 15 sati krećem u svoju borbu. Ti kreni kada, kako i gdje misliš da trebaš. Ali kreni!

Ne iza mene, nego sa mnom.
Rame uz rame, do pobjede!

[ LAVICA MARIJA ]

Imam dojam da je jučer ljudima oko mene bilo puno teže nego meni. Naravno, pod člancima vodećih medija ima kompletno odurnih i neljudskih komentara, ali to nije ništa novo. Dobro je dok su na moj račun, ja sam s godinama naviknuo na to da našim ljudima uglavnom postane jasno tek kada dobiju po vlastitim leđima. No daleko su bitniji oni koji su došli, pozdravili, zagrlili, blagoslovili.

Jučer je sve bilo relativno lako.
Dok se nije pojavila ova žena.

Marija Dunđer Penava je jedna od medicinskih sestara dječje kirurgije KBC-a Zagreb. Bila do jučer. A u svibnju 2017. je bila jedna od sestara koja se brinula za mog, tada 1,5-godišnjeg sina nakon tri uzastopne operacije. Od kojih su dvije bile opasne po život.

E, tada mi je postalo teško, kada sam saznao da je Marija dobila otkaz. Žena je vjerojatno olakšala patnje stotinama djece, gledala kako neka rastu, a neka bome i umiru. I sada, zato što ne želi sudjelovati u totalitarizmu, postala ne nepoželjna. Nedovoljna. Nepodobna.

Sve ovo što radim, radim da vas probudim za takve sudbine. Da shvatite da ovo neće stati, niti prestati. Da vas neće zaobići ako šutite, stavite dovoljan broj maski, pognete glavu, uzmete dovoljno doza cjepiva…
Ovo će prije ili kasnije doći po vaše prijatelje, susjede, kumove. A onda po vas i vašu djecu.

Ne štrajkam da bi Plenković ili Fuchs ispunili moje zahtjeve.
Štrajkam da biste VI ispunili moje zahtjeve.

Podignuli glave, ustali uspravno i rekli DOSTA!

I zato ću svako popodne biti na Donjim Sveticama 38. Kako bismo podignuli glas dok još možda nije prekasno. I ne samo glas kao do sada, nego i hrabrost, nadu, vjeru, DJELOVANJE!

Sloboda je krvlju plaćena.
Nemojmo ju prodati za minimalac, prosječnu ili profesorsku plaću.

Podržimo zajedno Mariju! Sve marije u hrvatskom zdravstvu, policiji, školama… Ima nas na stotine! Samo se trebate odmaknuti od njihovih medija i ući u stvarni svijet.

TEHNIKALIJE:
Danas ću iznimno doći iza 16 sati jer sam pozvan na snimanje emisije na Z1 televizija .
No tamo će od 15 sati biti Antonio Galinac, mladac hrabrog srca koji je odlučio štrajkati sa mnom.

Dođite, budite s nama, blagoslovite nas i primite naš blagoslov. Nositi nemojte NIŠTA, imamo sve što nam treba. Dovoljni ste VI.

I više nego dovoljni, za sve.

Božji blagoslov svima!

 • 16
 •  
 •  
 •  
  16
  Shares

3 razmišljanja na “Ivan Pokupec štrajka glađu ispred ministarstva obrazovanja

 1. Razlike među ljudima su sve veće oko mišljenja onih koji su se cijepili i onih koji nisu.

  Agresivnost se pojačava prema sve manjoj skupini necijepljenih, čak i od onih koji su pod prisilom ili ucjenom primili cjepivo.

  “Briga” za naše zdravlje ide do toga da bi nas otpustili sa posla, zatvorili u neki sabirni centar (čitaj logor) i pustili da bez liječenja skončamo zbog želje da imamo izbor, hoćemo li ili nećemo se cijepiti.

  Prijateljstva pucaju, obitelji se svađaju, bračni partneri ne razgovaraju.
  Ponovo imamo Babilonsku kulu na zemlji gdje svi pričaju, a nitko nikog ne razumije.

  Prije ili kasnije krv će poteći međusobno među narodom, a oni koji su taj razdor stvorili zadovoljno će trljati ruke preuzimajući sve više ovlasti u rukovođenju vašim životom.

  Što nam je činiti?

  Pokazivati iznimnu toleranciju prema neistomišljenicima, makar ih ne shvaćali i ne podržavate njihov izbor.
  Ali to je ipak njihov izbor.
  Ako se žele cijepiti…super.
  Ako se ne žele cijepiti…super.

  Razmišljajte o tome i sjetite se da su u doba nacizma normalni ljudi činili strašne zločine prema drugim ljudima zbog uvjerenja da čine dobro.

  Mir s Vama.

 2. [ DNEVNIK NEZAKONITOG DOBIVANJA OTKAZA #4 ]

  Tehnički, sve kao i proteklih dana:

  video kao dokaz da sam došao na posao i da mi je onemogućeno raditi;
  izjava koja isto potvrđuje i napismeno;
  nekoliko minuta u razmjeni ideja s ravnateljem o mogućim rješenjima;
  odlazak kući.

  U realnosti, ja zapravo neplaćeno radim.

  Pripremam lekcije i šaljem kolegicama što i kako odraditi te kako lekcije upisati u e-dnevnik. One odrade moje lekcije i upisuju si nestručne zamjene. No posto fizički nisam na poslu, ovi dani do otkaza mi neće biti plaćeni. Zanimljivo, tijekom online “nastave” su bili.

  Zašto pristajem raditi iako mi to nije plaćeno i još mi se k tome oduzima pravo na rad?

  Jednog dana će ovo sranje završiti. A onda ćemo, kao i nakon svakog rata, svi jedni drugima morati moći gledati u oči. Ja ću moći pogledati svakome znajući da moji učenici nisu bili žrtve borbe koju sam izabrao, niti sam ikome od kolega uputio ijednu ružnu riječ.

  Vrijeme će pokazati tko je obrazovao tu djecu, a tko je njihovo obrazovanje birokratizirao.

 3. Vrijeme je za drugačiju percepciju svega.

  Vjerujete da će ovo stati, vjerujete da je Covid 19 problem, vjerujete da su trilijarde potošene da se nešto proba, pa da se od istog odustane. Vjerujete da bu opet dobro, vjerujete da je sve ovo slučajno. Nemojte biti naivni, ovo ide do kraja.

  Davno se krenulo u projekat u kojem se sada nalazimo i do 2029 bit će nam sve lošije i lošije, vidjet ćemo sve strahote, pa i one koje mislite da ne mogu postojati.

  Oni su pimpek stavili, a isti ramena nema… ide do kraja. Otpor u obliku bilo kakvog agresivnog oblika isključivo ide na korist onih koji ovo sprovode. Otpor kojim će se trošiti sebe i žrtvovati svoj život ide njima na ruku. Živimo u vremena kada treba koristiti onu staru: um caruje, a snaga klade valja.

  Samim time predstava je krenula i za sada gledamo najavnu špice, a dok se ona vrti u pozadini se priprema epski show koji će trajati toćno 7 godina od nadolazečeg Uskrsa 2022.

  Obratite pažnju na novem/novembar 2022, a zatim na uskrs 2023 kada će worldometar lupiti broj od 8.000.000.000 stanovnika planete. Tada će broj STANOVNIKA rapidno poćeti padati jer predstava ima scenario koji napisan prije nego smo ušli u ovu igru. Kako, što, tko… nije bitno jer nije vrijeme… ali bitno je da ostanemo što duže koliko toliko normalni u glavi, jer baš o nama ovisi okruženje u kojim živimo.

  Ne, nema tu više borbe za druge kao do sada, sada se borite… prvo za sebe, svoje obitelji, za svoje susjede i dokuda možete rukom, baš kao i stari Iliri.

  Treba biti spreman ostati bez svega, jer to je neizbiježno… Treba biti spreman u potpumosti se žrtvovati za one koje volimo i treba biti spreman na neočekivano.

  No po redu… ulazimo u fazu spoznaje prave istine koja nije ni približno ono što mislite da je, da su vas naučili ili ste spoznali kroz knjige, internet, znanost, povjest…

  Uživajmo što više možemo u obitelji, prijateljima, dobrom društvu i lijepim stvarima, jer će sve to uskoro nestati, a oni koji vide, već sada primjećuju da je proces “tranzita” aktivan iako u stvari ne znaju što se stvarno događa.

  Ne, to nužno i nije loše, i ako bi gledali svijet mojim očima shvatili bi da i nakon najvećeg nevremena dolazi sunce. Nažalost prije toga opako ćemo pokisnuti.

  A ovakvi sa slike i sustav, vjerujte mi, nebitni su… Tu su samo da skreću pažnju sa bitnih stvari i da nas jebu u mozak jer ponavljam budni ste tekat kada prestanete biti opterečeni vanjskim utjecajima i distorzijom, kada svedete stres na minimum i kada prestanete mrziti .

  #66HC

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *