Idemo po pobjedu, budite s nama, budite dio naše pobjede

DRUŠTVENE TEME

Stipo Mlinarić Ćipe

[OTETO – PROKLETO]

Neprijatelj nam je za vrijeme rata okupirao grad koji smo mi gradili i stvarali, i tukao nas je iz njega. Pretvorio ga je u potpunu suprotnost od onoga što smo stvarali. Pretvorio ga je u svoju utvrdu. Pa smo morali usmjeravati svoje cijevi prema njemu, braniti se od njega, premda smo ga mi podizali. Isto je s HDZ-om. Svi smo ga stvarali. On je po svojoj ideji bio nešto lijepo i dobro. Ali, okupirali su ga i oteli od nas neki nečasni ljudi. Tu stranku nisu samo oteli svima onima koji su je stvarali, nego, kao roblje drže brojne koji su u njoj. Stoga se više, barem ovog časa, preko te stranke ne može provoditi politika nacionalnih interesa. To je razlog zašto nismo pronašli naše nestale. Kad bi se pitalo sve one koji su tu stranku osnovali, davno bi se pronašli branitelji, izgradili spomenici, prepoznali nacionalni interesi, i hrvatsku vodilo državnički. No, to se ne može i neće dogoditi. U toj stranci nema demokracije. Svi koji su birali Plenkovića, čine to u strahu. Ta stranka je postala sredstvo pritiska, mafija za zapošljavanje, banda za manipuliranje hrvatske javnosti, partija za ispiranje mozga.
Mislim da je u toj stranci i danas većina ljudi poštena, veliki dio je u nju ušao iz straha, znam mnoge. Manjina krade, obmanjuje, vara, čini kriminal, ucjenjuje u progoni. Preko HDZ-a vrši se zastrašivanje, članove se kontrolira i dojavljuje što tko govori i piše, što radi i za što se zalaže… Znam za puno slučajeva gdje se preko članstva branilo mladima da se aktiviraju u nekim udrugama, zalažu za neke vrijednosti koje vrh stranke nije odobrio. Iz same središnjice se šalju naputci što članstvo smije, odnosno ne smije, odnosno mora činiti i govoriti.
Jedva da se koji natječaj može naći a da nije namješten. Stoga će propasti, i pasti. Oteto – prokleto. Svi oni koji su ovu stranku oteli od naroda, pošto istinski ne vole ni nju ni Hrvatsku, jedino što mogu, dovest će je do propasti. To vrijeme dolazi, jer, oteto je prokleto.
Blago Zadro, kao suosnivač HDZ-a nije poginuo da bi netko preko te iste stranke progonio branitelje, manipulirao, krao, varao, zatirao domoljublje, nametao čudne ideologije. Blago Zadro se nije borio za ćirilicu u Vukovaru, što ova stranka podržava. Nije se borio za to da se jedna stranka pretvori u neprijateljsku utvrdu s puno skrivenih rovova, zamki, bunkera i sije smrt slobodi, talentima, demokraciji, natalitetu, duhovnim vrijednostima, i okupira dušu mog naroda. Ja to neću dopustiti. Ni moj Domovinski pokret. Ova nova mlada stranka me podsjeća na malu postrojbu s početka rata, koja, iako je na brzinu formirana, svojom dosjetljivošću – pobjeđuje. Vjerujte mi, u nama je snaga. Mi to možemo. Ne gubite vrijeme, mi idemo po pobjedu, budite s nama, budite dio naše pobjede.

  • 73
  •  
  •  
  •  
    73
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *