I predsjednika Ustavnog suda Šeparovića je sram koliko nema

DRUŠTVENE TEME

Šeparović odgovorio saborskoj zastupnici: ‘Nisam imao čin u JNA i osim plaće nisam imao nikakve povlastice’

Lako nama za njegov čin, nekretnine i povlastice. Činjenica da je on na čelu institucije koja se naziva Ustavni sud,a koji danas predstavlja duboko grlo RH. Davorin Mlakar, po mnogima lopov, nestručnjak i prevarant (protiv njega je podnijeta i Kaznena prijava za izbornu prijevaru dok je bio ministar uprave). Josip Leko nikada nije radio u pravosuđu, a postao je sudac Ustavnog suda. Snježana Bagić prepisala pola znanstvenog rada. Ingrid Antičević Martinović kao i Mlakar duboko involvirana u raznim koruptivnim radnjama. Mato Arlović, jedan od siromašnijih sudaca Ustavnog suda ima ušteđeno ‘samo ‘ 1.006,700 eura… itd, itd…

Po nekim navodima doušnik udba-e (GAVUN) kum je sa Šeksom za koga se navodi da je također suradnik UDBA-e, a u HIS-u, gdje je stavljao svoj potpis na sve poznate i nepoznate operacije kojima se HIS nezakonito bavio. za glavnog savjetnika imao je Josipa Perkovića, zadnjeg šefa UDBA-e. Na otvorenju odvjetničkog ureda 1999.g. specijalni gosti su mu bili Igor Dolanc, sin Stane Dolanca (šefa jugoslavenske udba-e) bivši i časnik slovenske vojne sigurnosne službe te Josip Perković (šef hrvatske udba-e) kao i Celestin Sardelić (član je nekadašnjeg predsjedništva CK SKH).

Također je bio i odvjetnik Hrvoju Šariniću u tužbi za klevetu jer su mediji prenijeli kako je R. Smokvina izjavio da je uplatio novac u Villach za oružje, a ne za Šarinićevu jahtu. Naime, u ožujku 1991.g. Tuđmanov je zastupnik Hrvoje Šarinić u austrijskoj banci Bank für Kärnten und Steiermark u Villachu otvorio račun na koji su romoljubi i hrvatska dijaspora iz cijeloga svijeta slali novac za pomoć u obrani domovine. Pristup računu kasnije su dobili i ministar obrane Gojko Šušak i ministar financija Jozo Martinović. Donatori nisu nikad saznali kako je Hrvatska potrošila novac, a dobrih deset godina kasnije austrijsko je državno tužiteljstvo u Klagenfurtu utvrdilo da je više od sto milijuna eura novca dijaspore za pomoć Hrvatskoj završilo u poreznim oazama u Lichten- steinu, Monaku i na privatnim računima. Zbog toga je, na prijedlog austrijskog državnog tužiteljstva, nadležni sud u Klagenfurtu ukinuo bankovnu tajnu. Hrvoje Šarinić, braća Željko i Marinko Mikulić i Ferdinand Jukić su 2002. optuženi “za kazneno djelo velike prijevare radi koristoljublja i sudjelovanja u kriminalnoj organizaciji.”
Onda se neki čude kako je isti postao milijunaš i odakle mu nekretnine.

Dragi prijatelji,

Naše pravosuđe je glavni uzročnik hrvatskih problema, a pod tim podrazumijevamo nevjerodostojnost tog pravosuđa i ljudi koji ga predstavljaju. Vjerodostojnost se postiže potpunom transparentnošću, zbog čega je neminovno razriješiti sve kontroverze, u ovom slučaju, predsjednika Ustavnog suda. On ne bode u oči samo svojim životopisom – ono što je posebno neshvatljivo je bogatstvo g. Šeparovića.

S tim u svezi šaljem ovo zastupničko pitanje kako bi se jasno i činjenično utvrdilo je li g. Šeparović zbog svog bogatstva ucjenjiv, te je li u pravosudnom smislu gledajući uopće u stanju neovisno djelovati. Ovo je pitanje prebitno da bi ostalo nerasvijetljeno.
———-

Zagreb, 8. studenog 2020.

Temeljem čl. 140 Poslovnika Hrvatskog sabora g. Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade RH, postavljam slijedeće

ZASTUPNIČKO PITANJE

Kako je vjerodostojnost hrvatskog pravosuđa vrlo niska, što pokazuju sva relevantna istraživanja, kako hrvatska tako i europska, iznimno je bitno da ključni dužnosnici pravosudnog sustava budu vjerodostojni i u javnosti prihvaćeni kao neovisni u svom djelovanju.

Neovisnost Ustavnog suda RH, pogotovo u posljednje vrijeme, u javnosti je dovedeno u pitanje.

Kako je predsjednik Ustavnog suda, g. Miroslav Šeparović, nedavno u svojoj imovinskoj kartici naveo izrazito veliko bogatstvo za hrvatske razmjere, potrebno je tu činjenicu do kraja rasvijetliti.

Stoga molim da mi dostavite iznos prihoda odvjetničkog ureda Šeparović, u kojem je Miroslav Šeparović bio većinski vlasnik (a nakon njegova izbora u Ustavni sud 2009. njegova supruga), za razdoblje od 2000. do 2019. godine, i to iznose prihoda koje je ostvario sa sljedećim tvrtkama u vlasništvu RH:

 • INA (bila je u potpunom vlasništvu RH do 2003., a do 2009. u većinskom vlasništvu RH),
 • Janaf,
 • Plinacro,
 • Hrvatske vode,
 • Hrvatske šume,
 • HEP,
 • ACI Marine,

te iznose prihoda koje je taj odvjetnički ured u navedenom razdoblju ostvario od Vlade RH i od pojedinih ministarstava.

zastupnica
Karolina Vidović Krišto

Sa FB Karolina Vidović Krišto i Željan Jurlin

 • 37
 •  
 •  
 •  
  37
  Shares

2 razmišljanja na “I predsjednika Ustavnog suda Šeparovića je sram koliko nema

 1. Nekadašnji šef tajnih službi i bivši ministar pravosuđa Miroslav Šeparović predsjednik je Ustavnoga suda, ali i jedan od najbogatijih sudaca u zemlji i zbog toga mu je, kako je sam jedne prigode rekao baš jako drago. Zgodno, prije no što se domogao fotelje predsjednika Ustavnog suda Šeparović je znatno bolje zarađivao, no što je to sada slučaj, o čemu govore i podaci iz njegove imovinske kartice, a iz kojih je vidljivo da je zarađivao preko 2,6 milijuna kuna godišnje, uz prihode od članstva u saborskoj sigurnosnoj službi od 51 tisuće kuna godišnje. Plaća na Ustavnom sudu godišnje mu iznosi oko 225 tisuća kuna, odnosno 18. 682,40 kuna mjesečno. Inače, Šeparović je zajedno sa suprugom suvlasnik pet stanova u Zagrebu vrijednih 7,9 milijuna kuna, najveći je stan od 166,77 kvadrata, a najmanji od 53,05 kvadrata. Vozi se u Audiju vrijednom oko 40 tisuća kuna, a ima i još četiri pokretnine u vrijednosti od oko 10 tisuća kuna. Tu su i još dvije pokretnine od 60 i 16 tisuća kuna. Od najma stanova godišnje Šeparovići zarade po 74 tisuće kuna, a uz to suvlasnik je vikendice od 100 kvadrata u Sv. Jani vrijedne 370 tisuća kuna, kuću s okućnicom od sto kvadrata posjeduje i u Blatu na Korčuli. Radi se o nekretnini vrijednoj 150 tisuća kuna.
  Dnevno. Hr 10.11.2020

 2. HDZ,-ovac na radnom mjestu!
  Šeparović odgovorio: ‘Nisam imao čin u JNA i osim plaće nisam imao nikakve povlastice’
  Lažeš Šepi Jel nije bilo moguce da se netko zaposli kao pravnik u jna ili bilo kojem djelu vojne industrije ako nije bio clan zlocinacke komunisticke partije i nije provjeren od kos-a kao podoban ako nisi siguran pitaj kuma druga Sovu alijas Kolegu on to dobro zna.
  P.S.:
  – zar je zbilja netko očekivao da će priznati kako je kao član partije još iz studentskih dana, “zaslužio” sve što mu je sponzor JNA i drug Stane Dolanc (i to cijela Korcula zna) a u novije doba kada je Debeli Stane riknuo sponzor postaje kum KOLEGA,SOVA omogućili?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *