Hasanbegović: Pupovac je akter političke utakmice sa jasnim ideološkim ciljevima

DRUŠTVENE TEME

Odličan Hasanbegović! BRAVO!
Dakle pitanje uključivanja etničkih zajednica nije pitanje političko- stranačkih odnosa. To se samo po sebi razumije. Gospodin Pupovac je akter političke utakmice sa jasnim ideološkim ciljevima.
Ulazak u bilo kakav političko-stranački savez sa njim i vrijednostima koje on zastupa i cijeli jedan paramedijski stožer koji stoji iza njega, ne može do njega doći, ako se za to ne plati cijena. Gospodin Plenković je spreman platiti tu cijenu( što smo i vidjeli na primjeru Grubora) Cijeli “sustav manjinskog predstavništva “u Hrvatskom Saboru je prvorazredna ustavno-pravna anomalija. U ovom obliku ne postoji nigdje na svijetu. Ne postoji zemlja u kojoj postoji takav sustav. Manjinski zastupnici dolaze u nemoguć položaj da postaju arbitri hrvatske politike. Ta anomalija izaziva poremećaj u hrvatskom političkom životu , upravo zbog odnosa snaga koji će ostati u budučnosti.
Neko su tu nađe mimo svoje volje, a gospodin Pupovac to želi . On je jedna vrsta političkog hermafrodita , jer se ne zna gdje počinje njegova uloga predstavnika srpske nacionalne manjine, a gdje počinje biti arbitar ukupne hrvatske politike , odnosno onaj koji presuđuje što je istina o hrvatskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. On to ne može biti! I to mu već jednom netko mora reći!

  • 97
  •  
  •  
  •  
    97
    Shares

2 razmišljanja na “Hasanbegović: Pupovac je akter političke utakmice sa jasnim ideološkim ciljevima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *