Festival slobode je manifestacija koja će se održati 5.9. u 17:00 na Trgu bana Josipa Jelačića

DRUŠTVENE TEME

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST ‼‼‼

Festival slobode je manifestacija koja će se održati u subotu, 5.rujna 2020. u Zagrebu na Trgu bana Jelačića s početkom u 17.00 h.

Festival je nastao kao odgovor na aktualna zbivanja u proteklih nekoliko mjeseci, od trenutka proglašenja pandemije bolesti COVID-19, tijekom kojih smo svjedočili nametanju presedanskih mjera kojima su se građanima ograničila temeljna prava i slobode.

Cilj festivala je založiti se za očuvanje tekovina demokratskog društva u kojemu se ne može tolerirati donošenje odluka na temeljima panike i propagande ili prepisivanja umjesto preispitivanja. Festivalom se želi poručiti da inzistiramo na zadržavanju ljudskih prava, sloboda, znanja, solidarnosti i međusobnog uvažavanja. Želimo naglasiti da je naše zdravlje fenomen na psihičkoj, fizičkoj i mentalnoj, a ne samo na koronarazini.

Festival je zamišljen kao događaj na kojemu će o raznim aspektima korona krize govoriti nekoliko govornika, dok je glazbeni domaćin poznati hrvatski glazbenik Tony Cetinski koji će nastupati u ulozi DJ-a.

Od govornika svoje sudjelovanje su potvrdili Anita Šupe i Suzana Peša Vučković u ime Inicijative „Prava i slobode“, prof. Ivan Pokupec, aktivist za ljudska prava i slobode, te Velimir Ponoš, kolumnist portala Logično. U pripremi su i gosti iznenađenja – govornici i glazbeni umjetnici.

Također, u prijepodnevnim satima planiran je obilazak nekoliko domova za starije i nemoćne osobe turističkim autobusom s glazbenom pratnjom, kojom prilikom ćemo štićenike zamoliti da otvore svoje prozore i balkone kako bismo im prenijeli poruku da nisu zaboravljeni i kako bismo ih razvedrili glazbom i porukama ohrabrenja.

Organizator Festivala je Inicijativa „Prava i slobode“ koja u svome djelovanju namjerava ukazivati na problematiku donošenja mjera kojima se suzbijaju ljudska prava i slobode, a koje su donesene bez jasnih i valjanih podloga u medicini, pravu, kao i općenitom postojanju ljudske vrste i ljudskog društva.

Ciljevi Inicijative primarno su edukacija i informiranje zainteresirane javnosti o navedenoj problematici, kao i širenje spoznaje o tome da u ovim turbulentnim vremenima nitko od nas nije sam te da smo jedni drugima podrška. Festival će ujedno biti prilika i za upoznavanje javnosti s radom i planiranim aktivnostima ove Inicijative.

Za dolazak na Festival organiziran je prijevoz autobusima iz Dubrovnika, Makarske, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule, Umaga, Rovinja, Poreča te Osijeka, Đakova, Našica, Vukovara, Vinkovaca, Županje i Slavonskog Broda. Informacije o prijevozu te kontakti koordinatora nalaze se na FB stranici Festival slobode (festival.slobode.hrvatska), kao i na našoj web stranici www.inicijativa.hr.

Ovo je svečanost svih ljudi i svi su dobrodošli!

Kliknite na poveznicu za FB događaj!
👇
https://www.facebook.com/events/924878781349461/

Instagram
👇
https://instagram.com/festivalslobode

Youtube
👇
https://www.youtube.com/channel/UCXQmhRDa-rWvwL9bHDfM6xw

FestivalSlobode

  • 53
  •  
  •  
  •  
    53
    Shares

2 razmišljanja na “Festival slobode je manifestacija koja će se održati 5.9. u 17:00 na Trgu bana Josipa Jelačića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *