DP pita:Zašto je za Srb izdvojeno 100.000 proračunskih kuna

DRUŠTVENE TEME

BEZ CENZURE! DOMOVINSKI POKRET PROZVAO VLADU: ZAŠTO JE ZA SRB IZDVOJENO 100.000 PRORAČUNSKIH KUNA?!

BORIĆEVAC: Samo u jednome danu “ustanici” su pobili 24 člana hrvatske obitelji Ivezić…

Većina parlamentarnih klubova nije osjetila potrebu službeno reagirati na jučerašnji dernek u Srbu. Ali ne i Domovinski pokret… Pred medije u Hrvatskom državnom saboru stali su zastupnici Karolina Vidović Krišto, dr. Milan Vrkljan i Stipe Mlinarić – Ćipe.

Karolina Vidović Krišto javnost je obavijestila o tome kako je od Vlade RH zatraženo očitovanje – zašto se na tzv. proslavu u Srbu potrošilo 100.000 proračunskih kuna?!

“U vremenu kada se državni proračun teško puni, kada tvrtke smanjuju plaće svojim zaposlenicima, kada radnici dobivaju otkaze i kada ne znamo kako zaustaviti pad standarda, Hrvatska vlada financira skup kojim se slavi genocidni pokolj nad Hrvatima u Boričevcu i okolnim mjestima i to s čak 100.000 kuna,” rekla je Vidović Krišto.

Politika koja stoji iza takvih proslava ista je ona koja je postavila ideološke i organizacijske temelje za velikosrpsku i jugokomunističku agresiju na Hrvatsku ’91. godine – tvrde u Domovinskom pokretu.

Karolina Vidović Krišto je u ime hrvatskih poreznih obveznika, od predsjednika Vlade i ministra financija zatražila objavu detaljne specifikacije svih troškova jučerašnje “proslave” u Srbu.

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, dr. Milan Vrkljan podsjetio je kako je cijeli Borićevac spaljen i opljačkan, svi Hrvati iz tog sela su pobijeni ili protjerani, a zemljišne knjige uništene, kako bi se zatro svaki trag postojanja hrvatskog imena u tom kraju. Rekonkstrukcija zemljišnih knjiga nikada nije napravljena, iako smo za to imali i više nego dovoljno vremena…

Velimir Bujanec

 • 174
 •  
 •  
 •  
  174
  Shares

11 razmišljanja na “DP pita:Zašto je za Srb izdvojeno 100.000 proračunskih kuna

 1. Mjesto Boričevac je 50 m zračne linije od Srba. Blizu granice BiH. U Jugoslaviji je bio tabu tema.Zbrisano je sa lica zemlje zajedno sa njenim stanovnicima. Pobuna u Srbu je imala za posljedicu , govore činjenice , bacanje u jamu 38 Hrvata po prezimenu Ivezić u selu Brotnja. Najmlađi Jakov je imao 2 najstariji Luka 82 godine . Stradali su i mnogi iz okolnih sela a ono što nije pobijeno je raseljeno. Nakon drugog svjetskog rata nije im bio dozvoljen povratak a samo mjesto je izbrisano sa popisa naselja u RH . 1997 nakon 55 godina progonstava održana je Sv Misa na ruševinama a 2007 je počela izgradnja crkve sredstvima Ministarstva kulture koja se kreće puževim korakom ..ali se ipak kreće .
  Pitanje glasi : tko ce se Ispričati za ove zločine !?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *