DORH ISTRAŽIO SAM SEBE I NIJE NAŠAO NEPRAVILNOSTI

DRUŠTVENE TEME

Dinko Dedić

Gledam, trepćem očima i klimam glavom. USKOK istražio sam sebe i ustanovio da nikakvih nepravilnosti nije bilo. Institucija odradila svoj posao na zadvoljstvo vladajućih koji su brže bolje cjelu stvar stavili ad acta.

Ovo se ne bi moglo dogoditi ni u Bijafri.

Podacima koji su izašli u javnost i načinom na koji ih je Zlata Hrvoj-Šipek “opravdavala”, vladajući u bilo kojoj zapadnoj zemlji bi se od nje hitno distancirali, znajući da će ih bilo kakav pokušaj solidariziranja s takvom osobom debelo koštati na idućim izborima.

Je li onda moguće da je HDZ toliko izgubio dodir s relanošću da je svjesno išao žrtvovati svoju vlast, za osobu čiji profil pokazuje toliku “nepristranost” da je na proslavi HDZ-ove izborne pobjede bila toliko neubuzdano razdragana, kao da je upravo ona proglašena za predsjednicu Vlade?

Naravno da nije.

HDZ Andrije Plenkovića je vrlo birkratizirana i vrlo kalkulirana struktura koja je dobro procijenila hrvatsko biračko tijelo i zdravo zaključila da jedan dio Hrvata taj događaj nije ni zabilježio, da će drugi dio koji je zabilježio to do izbora zaboraviti, a da će ona zlopamtila koja preko toga ne prelaze tako lako, na kraju zaključiti da u opoziciji nema nikoga dovoljno sposobnog voditi državu, pa će i oni, makar i nezadovoljni, glasovati za HDZ.

HDZ nije samo primjer ili dokaz, nego namjerno ide svima koji u to ne vjeruju, u glavu utuviti maksimu da svaki narod ima onakvu vlast kakavu je zaslužio.

Usput, pozivi na njenu smjenu kada bi i rodili plodom, “unaprijedili” bi sustav isto onoliko koliko su ga unaprijedile i sve druge smjene na čelu USKOK-a ranije, jer iza Zlate Šipek stoji cijela jedna regimenta njoj sličnih koji jedva čekaju da se dokopaju njezine pozicije, spremni paziti na to od čega žive i na onoga tko ih plaća.

Kako bi rekli ovdje: It’s the system, stupid!

  • 37
  •  
  •  
  •  
    37
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *