Dođite sutra dati potporu Damiru Sabljaku

DRUŠTVENE TEME

SUTRA SVI U 10 NA PROSVJED POTPORE DAMIRU SABLJAKU

Sutra 8.7.2020. u 10.00 na Službeničkom sudu u Zagrebu će se održati rasprava u ponovljenom suđenju diplomatu Damiru Sabljaku koji je udaljen iz službe 2018. nakon što je državnim institucijama službeno prijavio protupravno trošenje državnog novca u veleposlanstvima RH u Australiji i SAD-u.

Damir Sabljak je u prvom suđenju oslobođen po svih osam točaka optužnice, no Viši službenički sud je zatražio ponavljanje suđenja nakon čega su odgođene sve tri do sada sazvane rasprave.

Optužnicu zastupa glavni inspektor MVEP-a Božić – iako je upravo on zataškao prvu prijavu o kršenju zakona u Australiji iz 2016. kad je e-mailom nekolicinu diplomata upozorio da šute o prijavi gospodina Sabljaka.

Sud je TV-ekipama do sada svaki put zabranio snimanje rasprave u ovom procesu što je dodatno privuklo medije da prate rasprave na koje sve više običnih ljudi dolazi poduprijeti državnog službenika Sabljaka jer se odvažio suprotstaviti nedodirljivoj diplomatskoj kremi sa Zrinjevca i obraniti državni novac od njihovog protuzakonitog trošenja.

Dođite sutra i vi u Maksimirsku 63 provjeriti koliko nas ima.

Tko zna, možda sutra napokon saznamo zašto su zapravo gospođa ministrica Pejčinović Burić i gospodin ministar Grlić Radman protupravno odbili u Sabor dostaviti putne naloge i račune izdane u Australiji veleposlanikovoj supruzi gospođi Bertoši-Kušen, koji su plaćeni našim novcem?

Nikola Grmoja

  • 34
  •  
  •  
  •  
    34
    Shares

9 razmišljanja na “Dođite sutra dati potporu Damiru Sabljaku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *