Disciplinski postupak protiv načelnika krim policije primorsko-goranske Krunesa

DRUŠTVENE TEME

ZAPOČELO SUĐENJE U DISCIPLINSKOM POSTUPKU BIVŠEM NAČELNIKU KRIMINALISTIČKE POLICIJE PU PRIMORSKO-GORANSKE – SINDIKAT NA ROČIŠTU U SVOJSTVU JAVNOSTI

Danas 14. 7. 2020. godine s početkom u 9:30 sati započelo je suđenje policijskom službeniku Željku Krunešu, sada već bivšem načelniku Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske, održavanjem usmene rasprave na Odjelu prvostupanjskog disciplinskog sudovanja Rijeka.

Na teret mu se stavlja da je počinio teške povrede službene dužnosti iz čl. 97. st. 1. i 7. Zakona o policiji (neizvršavanje, nesavjesno, nepravodobno ili nemarno izvršavanje službenih obveza te nedolično ponašanje u službi ili izvan službe kada teško šteti ugledu policije).

Na usmenu raspravu nije pristupio uredno pozvani Željko Kruneš već samo njegov branitelj dok kao razlog njegov branitelj navodi činjenicu da se nalazi u istražnom zatvoru Zatvora u Puli jer mu je 10. 6. 2020. godine određen pritvor odlukom suca istrage Županijskog suda u Puli temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Puli zbog vođenja kaznenog postupka radi učina kaznenih djela iz čl. 111. st. 1. Kaznenog zakona i dr.

Današnje ročište odgođeno je zbog navedenih okolnosti te će drugo biti zakazano nakon što podnositelj zahtjeva Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske, dostavi sudu relevantnu dokumentaciju koja se odnosi na činjenicu da se Željko Kruneš nalazi u istražnom zatvoru s kojim je sud upoznao njegov branitelj.

Iz današnjeg ročišta jasno se dalo zaključiti da je zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka Tomislav Dizdar, načelnik PU prigorsko-goranske podnio tek 14. 4. 2020. godine iako je za povredu saznao, prema nama dostupnim informacijama, u 1. mjesecu 2020. godine, što znaci nakon skoro 3 mjeseca iako je disciplinski postupka HITAN i s razlogom smo mu postavili određena pitanja.

Budući da smo načelnika Tomislava pitali zasto nije odmah po saznanju pokrenuo disciplinski postupak protiv svog bliskog suradnika i načelnika kriminalističke policije, a da nam na to pitanje, kao i niz drugih, nije dao odgovore, s razlogom jer ga dovode u zonu njegove disciplinske i kaznene odgovornosti, danas smo doznali i odgovor na to pitanje.

Zanimljiva je činjenica da si načelnik Tomislav daje za pravo da ne odgovara na pitanja u interesu javnosti, dok sam ministar odgovore na upite sindikata daje u najkraćem mogućem roku, stoga se postavlja pitanje je li to gospodin Tomislav iznad ministra unutarnjih poslova gosp. dr. sc. Davora Božinovića i zna li ministar za takvo bahato ponašanje svog načelnika PU.

Stoga iduća pitanja u vezi načelnika Tomislava ćemo postavljati ministru i premjeru koji je obećao javnosti da ovakvo ponašanje pojedinaca neće dozvoliti osobito jer se radi o osobi koja je dobila povjerenje glavnog ravnatelja policije i ministra da rukovodi jednom od četiri najveće policijske uprave.

  •  
  •  
  •  
  •  

10 razmišljanja na “Disciplinski postupak protiv načelnika krim policije primorsko-goranske Krunesa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *