DA se ne zaboravi s kime smo tikve sadili

DRUŠTVENE TEME

Lik koji nas je učinio najvećim bokcima u EU ima riješenje kako to ispraviti.Ali ima jedan uvjet a to je da glasamo za njega….komedijaš

Evo kako mu u stranci cvijeta cvijeće.

Za Mira Kovača na HDZ-ovim listama više nema mjesta premda je na posljednjim parlamentarnim izborima bio jedan od najjačih stranačkih aduta za Dalmaciju, no po HDZ-u se šuška da bi Brkiću ipak mogao dati još jednu priliku te mu ponuditi posljednju poziciju u drugoj izbornoj jedinici. Opasna je to igra za Plenkovića jer se Brkić i na prošlim izborima preferencijskim glasovima domogao sabornice, no Plenković mora tako igrati jer nema previše izbora, navodno je, prema HDZ-ovim internim računicama, upravo druga izborna jedinica ključna za pobjedu, a ujedno je najkritičnija pa će ondje šef stranke možda morati riskirati i s ljudima koji mu nisu po guštu. Navodno će Brkiću ovih dana ponuditi tu opciju, a preduvjet će biti da prihvati Plenkovićevu politiku vođenja stranke. Brkićeve pristaše i simpatizeri na to se podsmjehuju i kažu da njegovo vrijeme ponovno dolazi, no ne onako kako je to zamislio Plenković koji je siguran u pobjedu na izborima, iako su mogući pogubni scenariji koji će HDZ gurnuti u oporbu, da bi se mogao pročistiti od Plenkovića i njegovih kadrova. Dok u vladajućoj stranci teoretiziraju, Plenković provodi posljednje čistke i odstranjuje Brkićeve kadrove koji su infiltrirani u Vojno-sigurnosno obavještajnu agenciju koja je predsjedniku Vlade posebno zanimljiva. Ondje, naime, na poziciji zamjenika ravnatelja sjedi Ivica Kinder koji se smatra bliskim Brkiću, upitna je i sudbina Gorana Kovačića, ali je najzanimljivija u toj priči Nera Patrlj. Ona i Kovačić svojedobno su bili sudionici špijunske akcije “Kameleon”, koja je u medije procurila prije 15-ak godina.

Kao da je u zemlju propao! Tako bi se moglo opisati političko djelovanje Milijana Brkića u posljednjih mjesec dana, piše Dnevno.hr. Naravno da za njegovo izbivanje iz javnosti treba imati razumijevanja, Brkić je, naime, bio jedan od predvodnika Opcije za promjenu, na čijem je čelu bio Miro Kovač, a kojoj je cilj bio rušenje Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Premda se u vladajućoj stranci pozivaju na demokratska načela, gotovo istog dana kada se saznalo da Plenkovićeva momčad u cijelosti odnosi pobjedu na stranačkim izborima, prvi čovjek stranke odlučio je marginalizirati Brkića i ukloniti ga sa svih pozicija.

Tako je čovjek na kojega su se oslanjali u kampanjama, pa i onoj posljednjoj Kolinde Grabar-Kitarović, ostao bez pozicije potpredsjednika Sabora, a u stranci i o stranci ga se ionako više ništa ne pita. Plenković je time realizirao dugo razrađivani plan, ugušio je Brkićev utjecaj u HDZ-u, u kojem je imao status mesije kojemu nitko nije mogao ništa.Sada je došlo vrijeme da bratu vrati posuđeni sat.

Pred HDZ-om su sada novi izazovi, prije svega parlamentarni izbori na kojima će Plenković u realnim okvirima morati dokazati koliko doista vrijede njegovi mladi lavovi i ljudi na kojima kani graditi budućnost stranke. Po posljednjim podacima s terena i nije mu baš veselo. Napuhane ankete su jedno a stvarnost je nešto sasvim drugo.Veliki pad je očit i očekivan ali problem je vrijeme koje radi za van partijske snage.Priče o velikoj pobjedi nad koronom su balon od sapunice i brzo će se ispuhati.

 • 147
 •  
 •  
 •  
  147
  Shares

1 razmišljanje na “DA se ne zaboravi s kime smo tikve sadili

 1. Plenkovićeva vlada je :
  1. Uništila brodogradnju, 2.Agrokor predala rusima, 3.INU nepovratno izgubila,
  4.Slavoniju raselila
  5. Poljoprivredu uništila ,
  6. Gospodarstvo urušila, a obrazovanje rasula.
  7.Ostavila sezonce bez prihoda
  8.Dovela 50% umirovljenika na rub gladi sa max 1500 kn
  9.Blokirane građane ( njih 240 000 ), ostavila blokirane, a građane zagreba stradale od potresa ostavila bez krova nad glavom i bez zakona o obnovi.
  10. Smjenila 15 ministara zbog sumnje na korupciju
  Nemoj više ništa Plenkoviću molim te raditi za Hrvatsku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *