DA LI JE HRVATIMA DOVOLJNO 30 GODINA TIRANIJE NEDODIRLJIVIH ?IZBORI SU PRIGODA,… SMIJENIMO NESMIJENJIVE !

DRUŠTVENE TEME

DA LI JE HRVATIMA DOVOLJNO 30 GODINA TIRANIJE NEDODIRLJIVIH ?IZBORI SU PRIGODA,… SMIJENIMO NESMIJENJIVE !

U Zagrebu je u nazočnosti Josipa Manolića i Ivice Račana, početkom siječnja 1990. potpisan ,,Tehnički sorazum o zaštiti STRATEŠKIH kadrova”, čiji je glavni cilj bio osigurati kontinuitet projekta ,,transformacije” ekonomsko – političkog sustava. Danas su jedini koji imaju originalne potpisane sporazume, te znaju u cijelosti njihov sadržaj Stipe Mesić, Franjo Gregurić, Ivica Račan
i Josip Manolić.

U svibnju 1990. Manolić i Račan potpisali su ,,Popis zaštićenih kadrova”, koji je sastavila i pripremila posebna tročlana komisija, u kojoj je kao predstavnik vlasti bio Stipe Mesić. Nakon ovog dokumenta u svibnju 1990. Mesić i Manolić potpisali su ,,Tehnički sporazum o političkom preuzimanju vlasti”, kojim su s Račanom dogovoreni uvjeti preuzimanja vlasti, intenzitet kadrovskih promjena, te je utvrđen popis od dvadesetak kandidata za sljedećeg hrvatskog premijera. Zanimljiv je detalj da se na tom popisu nalaze svi premijeri od 1990. – 2016., uz naravno mnoge druge kandidate. Hrvatska politička oligarhija broji 864 osobe koje se na pozicijama političke moći izmjenjuju neprekidno zadnjih dvadeset i šest godina. Još osamstotinjak osoba nalazi se na samom vrhu financijske oligarhije. Te dvije skupine, koje djeluju i funkcioniraju potpuno usklađeno i dogovorno, zapravo predstavljaju preživjelu strukturu moći SK Hrvatske i Jugoslavije, koji su se jednostavno preko noći ,,presvukli” u dem(n)okratske stranačke i tehnomenadžerske kapute, te razna druga kvazi demokratska ruha. Time su, u stvarnosti, onemogućili i spriječili stvarnu demokratizaciju Hrvatske i sve društvene, političke i ekonomske promjene. Demokratizacija Hrvatske nemoguća je dok god na vlasti opstaje ta bivša komunistička oligarhija, koje slobodno možemo nazvati komunističkim upravljačima promjenama, kako su ih nazvali iz samoga vrha hrvatske KP, kada su projektirali takav odnos snaga početkom 1980.- tih godina.

ŽELJAN JURLIN

  • 72
  •  
  •  
  •  
    72
    Shares

5 razmišljanja na “DA LI JE HRVATIMA DOVOLJNO 30 GODINA TIRANIJE NEDODIRLJIVIH ?IZBORI SU PRIGODA,… SMIJENIMO NESMIJENJIVE !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *