Da je Pablo Eskobar živio u Hrvatskoj i on bi završio na Mirogoju u Aleji velikana !

DRUŠTVENE TEME

Prateći raspravu o najnovijoj HDZ-ovoj aferi u središtu koje su se našli (formalno) esdepeovhaenesovac a stvarno hadezeova vanjska nada Dragan Kovačević i suprug bivše Predsjednice Jakov Kitarović, čovjek se može samo prekrižiti i reći – Bože pomozi.
Stručnjaci i “stručnjaci” se iscrpljuju oko irelevantnih detalja, profesori dociraju kao da se radi o “slučaju u laboratorijskim uvjetima”, DORH je uvrijeđen, ne shvaćajući da je u njihovom poslu isto biti “ulična prostitutka” ili “dama s kamelijama”! HDZ, Vlada i Pelenković (lično) pokušavaju inverzijom činjenica, zamjenom teza, neumjesnim ironiziranjem za sve okriviti Zorana Milanovića.
Milanovića ne treba ni predstavljati, ni braniti, ni opravdavati.
Javnosti je o njemu sve poznato.
No, dirnuo je u “osinjak”, tamo gdje to “običan smrtnik” niti može niti smije.
I zbog toga je ovo što radi (iako destruktivno) korisno.
Netko je morao napasti imperij.
Netko s … imunitetom.

Zaključak nakon dubokoumne i stručne rasprave;-“Svi koji su nešto morali znati, pojma nemaju.
Svi koji nisu smjeli ništa znati – sve znaju”!!

Onog trenutka kada je Dragan Kovačević protuzakonito kupio grobnicu u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj ta je aleja obezvrijeđena. Tamo su položeni posmrtni ostaci velikana umjetnosti, sporta, politike: Ede Murtića, Borisa Šprem, Dragutina Šurbeka, Ivice Račana, Šuteja, Kljajića, Iztoka Puca, Kužea i drugih. Dragan Kovačević je sebe svrstao u hrvatske velikane novog doba uz pomoć bivše direktorice groblja Ljerke Ćosić, udovice velikana sporta Kreše Ćosića. To smrdi na korupciju, jer se grobnice u toj Aleji mogu kupiti tek nakon smrti nekog od velikana.
Dakle, pogodovanje, mito, korupcija. Onaj koji daje mito jednako je kriv kao i onaj koji ga prima. Hoće li USKOK i DORH malo zagrebati po tom slučaju?

Kako smo uspjeli neslužbeno doznati tijekom utorka i srijede, policija je u sklopu navedenog slučaja pretražila jedan objekt na području Samobora te u njemu pronašla više od milijun kuna u gotovini.
Premda je taj objekt u vlasništvu treće osobe, policija sumnja da je vlasnik tog novca upravo direktor Janafa, koji ga je tamo sklonio. Međutim, o ovom pronalasku u srijedu, usprkos našim nastojanjima, nismo uspjeli ništa više doznati. Informacije o pronađenom iznosu variraju od milijun do čak deset milijuna kuna. Također nismo uspjeli doznati niti tko je vlasnik objekta, jedino nam je rečeno da se ne radi o osobi iz bliže Kovačevićeve obitelji, što naravno ostavlja širok krug potencijalnih sumnjivaca.
Kako je uopće policija došla do adrese tog objekta još je veća tajna, no izvjesno je da su nekako došli do takve informacije te su pretrage objekta potvrdile njihove sumnje – odnosno nađeno je mnogo novca.
U međuvremenu, u javnost isplivavaju informacije o famoznom “klubu”, mjestu gdje je Kovačević 11. studenoga prošle godine od poduzetnika Kreše Peteka navodno primio 1,9 milijuna kuna mita. Naime, otkriveno je da je na toj adresi u Slovenskoj 9 registrirano još nekoliko pravnih subjekata, a neki od njih imaju zanimljivu povijest.

  • 138
  •  
  •  
  •  
    138
    Shares

2 razmišljanja na “Da je Pablo Eskobar živio u Hrvatskoj i on bi završio na Mirogoju u Aleji velikana !

  1. U garaži su zatekli Kovačevićev pick-up, Toyotu Hilux. Kovačević inače u svojoj imovinskoj kartici nije naveo da posjeduje bilo kakav automobil, no, policija je raspolagala konkretnim informacijama da je upravo on koristio spomenutu Toyotu. A u vozilu je pronađena veća količina gotovog novca u raznim valutama i apoenima. Bilo je tu kuna, dolara, eura… Kada su sve zbrojili, istražitelji su došli do iznosa koji premašuje milijun eura.

  2. Da je Dragan Kovačević negdje “sklonio” veći iznos gotovine, istražitelji su sumnjali i prije prošlotjedne akcije u kojoj su uhićeni i Kovačević i još 12 suosumnjičenih osoba, među kojima su se našla i dva gradonačelnika i saborska zastupnika, HDZ-ov Dražen Barišić i SDP-ov Vinko Grgić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *