Ana Galoši Comisso odvjetnica koja je zaustavila ovrhe u CHF kreditima

DRUŠTVENE TEME

Ana Galossinam je u razgovoru rekla o zaustavljenoj ovrsi. Spomenuto Rješenje Općinskog suda u Sesvetama je presedan u zaštiti svih CHF oštećenika. Do sada su ovrhe na nekretninama temeljem CHF kredita vođene bez mogućnosti bilo kakve odgode..jer naš Ovršni Zakon ne predviđa na žalost mogućnost bilo kakve odgode ovrhe unatoč činjenici da se između stranaka u ovršnom postupku vodi parnica radi poništaja ugovora o kreditu koji nesporno sadrži nepoštene odredbe. Općinski sud u Sesvetama je po prijedlogu ovršenika,tj.dužnika iskoristio mogućnosti primjene Presude Suda EU koja predviđa mogućnost odgode ovrhe ukoliko se ovrha vodi temeljem ugovora koji sadrži ništetne odredbe, iako nacionalni ovršni zakon takvu mogućnost ne predviđa. Dakle donošenjem predmetnog rješenja o odgodi ovrhe u korist dužnika, znatno je olakšano svim CHF dužnicima koji su radi nepoštenih ugovornih uvjeta dovedeni doslovce u dužničko ropstvo.

Hvala Ana i želimo ti puno uspjeha u budućem radu.

 •  
 •  
 •  
 •  

1 razmišljanje na “Ana Galoši Comisso odvjetnica koja je zaustavila ovrhe u CHF kreditima

 1. A tko će drugi! Vrijedna i nesebična Ana Galosi Comisso.🙂👏💯🥂.
  Za one koji ne znaju Ana je bila jedan od sukreatora Prijedloga Zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s valutnom klauzulom u švicarskim francima kojeg je Građanska inicijativa LEX FRANAK po prvi puta u povijesti Hrvatske predstavila u kolovozu 2019.

  U tom smislu, osim nje vrijedne spomena su svakako još dvije prekrasne pravnice i odvjetnice Sanja Dozet i Natasa Radenovic Lisac.
  Tihomir Bulić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *