agencije za naplatu potraživanja“ nadmašile su same sebe

DRUŠTVENE TEME
Peras Nevenko

Omraženi utjerivači duga ili – kako im zakon tepa – „agencije za naplatu potraživanja“ nadmašile su same sebe. Uz već poznatu činjenicu da nenaplative kredite siromašnih građana otkupljuju od banaka za svega 15 do najviše 20 posto iznosa kredita, a od dužnika naplaćuju cijeli kredit s kamatama, javnosti je malo poznato da zaplijenjene nekretnine dužnika po sramotno niskim cijenama prodaju – samima sebi!

Dužnicima itekako poznata agencija ESO Matrix otkupila je nenaplativi stambeni kredit po, naravno, diskontnoj cijeni, a zajedno s kreditom dužniku su uzeli i nekretninu. E, sad dolazi najbolje – tvrtka ESO Matrix je tu nekretninu, koja vrijedi 13 milijuna kuna, prodala tvrtki ESO nekretnine, dakle samima sebi, po cijeni od svega 7,5 milijuna kuna! A sada ju ESO nekretnine prodaju po tržišnoj cijeni, a od dužnika i dalje potražuju cijeli kredit! I još na internetu oglašavaju prodaju takvih nekretnina, odnosno pozivaju zainteresirane kupce da im se jave.

No, ono što ledi krv u žilama u cijeloj priči jest činjenica da je takvo ponašanje, odnosno pljačkanje građana, tajnovitim pravilnikom omogućila – Hrvatska narodna banka!

Zašto tajnovitim pravilnikom? Zato jer ga ne možete naći na službenim mrežnim stranicama Narodnih novina koje su ga dužne imati objavljenog, a nije ga moguće naći ni u materijalnom izdanju, iako je donesen 2018.
godine

Da stvar bude još gnjusnija, ti isti djelatnici banaka nakon što diskontno prodaju nekretnine i kredite utjerivačima dugova, daju otkaz u banci i sa svim podacima koje imaju o svojim klijentima/dužnicima prelaze u agencije za naplatu potraživanja, podatke daju utjerivačima dugova i uživaju u basnoslovnim zaradama.Omraženi utjerivači duga ili – kako im zakon tepa – „agencije za naplatu potraživanja“ nadmašile su same sebe. Uz već poznatu činjenicu da nenaplative kredite siromašnih građana otkupljuju od banaka…

  • 175
  •  
  •  
  •  
    175
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *